Highways: Solved 44 Highways Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Highways Questions

1. In which year Ministry of Shipping and Ministry of Road Transport has again been merged and renamed as Ministry of Shipping and Road Transport and Highways




SHOW ANSWER
Correct Ans:2004
Explanation:


2. Who is the present Minister of Transport (State) in India




SHOW ANSWER
Correct Ans:P Radhakrishnan
Explanation:


3. Which of the following Union Ministry has launched 20 Nirbhaya buses of Rajasthan State Transport Corporation (RSTC) on 25 May 2016




SHOW ANSWER
Correct Ans:Union Ministry for Road Transport and Highways
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. In which year formed National Highways Authority of India formed




SHOW ANSWER
Correct Ans:1988
Explanation:


5. National Highways Authority of India Headquarters located in which city




SHOW ANSWER
Correct Ans:New Delhi
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. NHAI has signed a memorandum of understanding (MoU) with space agency for satellite mapping of highways




SHOW ANSWER
Correct Ans:ISRO
Explanation:


7. Which is the longest highway in the World




SHOW ANSWER
Correct Ans:Pan-American Highway
Explanation:


8. Which is the longest highway of India




SHOW ANSWER
Correct Ans:Srinagar to Kanyakumari
Explanation:


9. Who is the current Road Transport and Highways minister of India




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nitin Gadkari
Explanation:


10. Who is the current Chairman of National Highways Authority of India (NHAI)




SHOW ANSWER
Correct Ans:Raghav Chandra
Explanation:


11. When was Shipping Corporation of India Ltd. established?




SHOW ANSWER
Correct Ans:2-Oct-61
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. When was the Border Roads Development Organisation (BRO) setup?




SHOW ANSWER
Correct Ans:May-60
Explanation:


13. Who is responsible for the State highways and major district roads?




SHOW ANSWER
Correct Ans:State Government
Explanation:


14. Who is responsible for the construction and maintenance of the National Highways?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Central Government
Explanation:


15. The Union Territory with largest network of national highways:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Andaman and Nicobar
Explanation:


16. A man wants to travel from Delhi to Hyderabad. The shortest route will pass over from the following states?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Haryana, U.P., M.P., Maharashtra
Explanation:


17. Which of the following states has the highest length of national highways among them?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gujarat
Explanation:


18. The state with the shortest length of national highways in India is:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Goa
Explanation:


19. Which of the national highways passes through Andaman and Nicobar Island?




SHOW ANSWER
Correct Ans:NH223
Explanation:


20. Which is the longest National Highways in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:NH 7
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Highways questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Highways @ Fresherslive

This page provides important questions on Highways along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Highways questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Highways Online tests. Highways Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Highways Test questions Online @ Fresherslive?

Highways questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Highways may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Highways questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Highways questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Highways in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Highways Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Highways test or get stuck on any particular question, our Highways test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Highways, exercise these advanced Highways questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Highways Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.