Head Quarters: Solved 29 Head Quarters Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Head Quarters Questions

1. The headquarters of the World Economic Forum (WEF) is located in _____________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Geneva
Explanation:
The World Economic Forum (WEF), based in Cologny-Geneva, Switzerland, was founded in 1971 as a not-for-profit organization.


2. Where is the headquarters of National Small Industries Corporation located?




SHOW ANSWER
Correct Ans:New Delhi
Explanation:
The headquarters of National Small Industries Corporation is New Delhi.


3. Where is the headquarter of the International Civil Aviation Organization (ICAO) located?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Montreal, Canada
Explanation:
The headquarter of International Civil Aviation Organization (ICAO) located in Montreal, Canada.


Fresherslive Current Affairs
4. where is the Headquarters of Greenpeace?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Amsterdam(Netherlands)
Explanation:
Amsterdam(Netherlands) is the Headquarters of Greenpeace


5. Where is the headquarters of NATO(The North Atlantic Treaty Organization) ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Brussels
Explanation:
Brussels (Belgium) is the headquarters of NATO(The North Atlantic Treaty Organization)


Fresherslive Current Affairs
6. Where is the headquarters of ICC (International Cricket Council) ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dubai
Explanation:
The headquarters of ICC (International Cricket Council) in Dubai


7. Where is the headquarters of SIDBI?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lucknow
Explanation:
Headquarters of Small Industries Development Bank of India is in Lucknow


8. The International Astronomical Union (IAU) has named an asteroid after Indian classical singer Pandit Jasraj. Where is the headquarter of IAU situated?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Paris, France
Explanation:


9. Where is the headquarter of the United Nations Educational Scientific and Cultural Organisation located?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Paris
Explanation:


10. Where is the headquarters of "International Maritime Organization" is located ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:London
Explanation:


11. In which country the headquarters of International Court of Justice located?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Netherland
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. In which country the headquarters of "International Shooting Sports Federation" is located 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Germany
Explanation:


13. The headquarters of World Food Programme was located in




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rome
Explanation:


14. The headquarters of UNHCR is located at
 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Geneva
Explanation:


15.  The headquarters of International Atomic Energy Agency is located in




SHOW ANSWER
Correct Ans:Vienna
Explanation:


16. Which of the following is the headquarters of World Trade Organization (WTO)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Geneva
Explanation:


17. The headquarters of World Intellectual Property Organization (WIPO) is located in
 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Geneva
Explanation:


18. Where is the headquarter of "International Monetary Fund" located?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Washington D.C
Explanation:


19. The headquarters of "UN Women" is situated in ____________ 




SHOW ANSWER
Correct Ans:New York
Explanation:


20. International Olympic Committee headquarters located in which city?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lausanne
Explanation:



12


Are you seeking for good platform for practicing Head Quarters questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Head Quarters @ Fresherslive

This page provides important questions on Head Quarters along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Head Quarters questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Head Quarters Online tests. Head Quarters Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Head Quarters Test questions Online @ Fresherslive?

Head Quarters questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Head Quarters may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Head Quarters questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Head Quarters questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Head Quarters in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Head Quarters Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Head Quarters test or get stuck on any particular question, our Head Quarters test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Head Quarters, exercise these advanced Head Quarters questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Head Quarters Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.