Hardware: Solved 302 Hardware Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Hardware Questions

1. Direct Access Storage Device is also referred as ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:DASD
Explanation:


2. Which of the following device is used only in LAN (Local Area Network)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:NIC
Explanation:


3. LANs can be connected by devices called _________ operate in the data link layer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bridges
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. The word "Computer" usually refers to the Central Processing Unit plus:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Internal Memory
Explanation:


5. A device operating at the physical layer is called a




SHOW ANSWER
Correct Ans:Repeater
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. All of the following are examples of storage devices except




SHOW ANSWER
Correct Ans:printers
Explanation:


7. Which printer is very commonly used for desk top publishing ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Laser printer
Explanation:


8. The storage device used to compensate for the difference in rates of flow of data from one device to another is
termed as




SHOW ANSWER
Correct Ans:buffer
Explanation:


9. Which one is the secondary memory device ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:floppy disk
Explanation:


10. Human beings are referred to as Homo Sapiens. Which device is called Silico Sapiens?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Computer
Explanation:


11. Which of the following devices can be used to directly input printed text?




SHOW ANSWER
Correct Ans:OCR
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. A device that generates the periodic signals used to control the timing of all CPU operations.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Clock
Explanation:


13. __________________ are devices used to transmit data over telecommunications lines.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Modems
Explanation:


14. A ________________ is an electronic device that processes data, converting it into information.




SHOW ANSWER
Correct Ans:processor
Explanation:


15. Which device is used to reproduce drawings using pens that are attached to movable arms?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Plotter
Explanation:


16. Which device is used to control the cursor movement?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Joystick
Explanation:


17. Using output devices one can ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:view or print data
Explanation:


18. All the keys on the IBM PC keyboard repeat as long as we hold them down. Such types of keys are known as ____________ keys.




SHOW ANSWER
Correct Ans:typematic
Explanation:


19. A light-sensitive device that converts drawing, printed text or other images into digital form is




SHOW ANSWER
Correct Ans:scanner
Explanation:


20. Which of the following is not an input device?




SHOW ANSWER
Correct Ans:VDU
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Hardware questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Hardware @ Fresherslive

This page provides important questions on Hardware along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Hardware questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Hardware Online tests. Hardware Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Hardware Test questions Online @ Fresherslive?

Hardware questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Hardware may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Hardware questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Hardware questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Hardware in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Hardware Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Hardware test or get stuck on any particular question, our Hardware test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Hardware, exercise these advanced Hardware questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Hardware Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.