Geometry Questions and Answers updated daily – Aptitude

Geometry Questions: Solved 321 Geometry Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Aptitude Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Geometry Questions

121. If sum of two angles in a cyclic quadrilateral is 165 degree, then the sum of the other two angles is = ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:195
Explanation:
Workspace



122. If one side of a cyclic quadrilateral is produced, then the exterior angle is equal to the ___________ angle.




SHOW ANSWER
Correct Ans:interior opposite
Explanation:
Workspace



123. Find the area of the quadrilateral whose sides are 15, 20, 24 and 7.




SHOW ANSWER
Correct Ans:234
Explanation:
Workspace



124. Find the area of the quadrilateral whose sides are 3,4 , 12 and 13.




SHOW ANSWER
Correct Ans:36
Explanation:
Workspace



125. If the sum of any two angles in a trapezium is 130 deg, find the sum of the other two angles.




SHOW ANSWER
Correct Ans:230
Explanation:
Workspace



126. In the trapezium ABCD, find the sum of the angle A and D




SHOW ANSWER
Correct Ans:180
Explanation:
Workspace



127. Find the angle measure of B, if the angle measure of C in the trapezium ABCD is 120 deg




SHOW ANSWER
Correct Ans:60
Explanation:
Workspace



128. Find the angle measure of D, if the angle measure of A in the trapezium ABCD is 80 deg




SHOW ANSWER
Correct Ans:100
Explanation:
Workspace



129. Find the angle measure of C, if the angle measure of B in the trapezium ABCD is 35 deg




SHOW ANSWER
Correct Ans:145
Explanation:
Workspace



130. Find the area of the circle circumscribing an equilateral triangle of side 23 units




SHOW ANSWER
Correct Ans:554.19
Explanation:
Workspace



131. The largest triangle is inscribed in a semi-circle of radius 10 cm. Find the area inside the semi-circle which is not occupied by the triangle.




SHOW ANSWER
Correct Ans:57.14
Explanation:
Workspace



132. Find the area of the circle inscribed in an equilateral triangle of side 25 units




SHOW ANSWER
Correct Ans:163.69
Explanation:
Workspace



133. Find the area of the circle inscribed in an equilateral triangle of side 30 units




SHOW ANSWER
Correct Ans:235.71
Explanation:
Workspace



134. The largest triangle is inscribed in a semi-circle of radius 12 cm. Find the area inside the semi-circle which is not occupied by the triangle.




SHOW ANSWER
Correct Ans:82.29
Explanation:
Workspace



135. Find the area of the circle inscribed in an equilateral triangle of side 16 units




SHOW ANSWER
Correct Ans:67.05
Explanation:
Workspace



136. Find the area of the circle circumscribing an equilateral triangle of side 12 units




SHOW ANSWER
Correct Ans:150.86
Explanation:
Workspace



137. Find the area of the circle circumscribing an equilateral triangle of side 6 units




SHOW ANSWER
Correct Ans:37.71
Explanation:
Workspace



138. Find the area of the circle circumscribing an equilateral triangle of side 30 units




SHOW ANSWER
Correct Ans:942.86
Explanation:
Workspace



139. Find the area of the circle circumscribing an equilateral triangle of side 22 units




SHOW ANSWER
Correct Ans:507.05
Explanation:
Workspace



140. Find the area of the circle circumscribing an equilateral triangle of side 21 units




SHOW ANSWER
Correct Ans:462
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Geometry questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Geometry @ Fresherslive

This page provides important questions on Geometry along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Geometry questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Geometry Online tests. Geometry Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Geometry Test questions Online @ Fresherslive?

Geometry questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Geometry may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Geometry questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Geometry questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Geometry in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Geometry Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Geometry test or get stuck on any particular question, our Geometry test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Geometry, exercise these advanced Geometry questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Geometry Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status