Geometry Questions and Answers updated daily – Aptitude

Geometry Questions: Solved 321 Geometry Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Aptitude Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Geometry Questions

101. Find the area of the trapezium whose parallel sides are 23 and 37 cm, and the distance between them is 12 cm.




SHOW ANSWER
Correct Ans:360
Explanation:
Workspace



102. Find the area of the triangle whose vertices are (2,3), (3,6) and (5,2)




SHOW ANSWER
Correct Ans:5
Explanation:
Workspace



103. A pair of opposite sides of a cyclic quadrilateral is equal. Then the ratio of its diagonals are : 




SHOW ANSWER
Correct Ans:1 : 1
Explanation:
Workspace



104. Given that (2,5) is the center of the circle with radius 3 units Which of the following points lie on the circle.




SHOW ANSWER
Correct Ans:(5,5)
Explanation:
Workspace



105.

Find the area of the circle whose end points of the diameter is (-2,2) and (6,8).





SHOW ANSWER
Correct Ans:25 pi
Explanation:
Workspace



106. Find the area of the sector subtended from the center O of the circle with central angle 120 degree and radius of the circle 7 cm.




SHOW ANSWER
Correct Ans:51.33
Explanation:
Workspace



107. Find the area of the circle, whose circumference is given to be 88 cm.




SHOW ANSWER
Correct Ans:196 pi
Explanation:
2 x pi x r = 88
pi x r = 44
(22/7) x r = 44
r/7 = 2
r = 14
Area is = pi x 14 x 14 = 196 pi
Workspace



108. Two circles do not intersect each other. Find the number of common tangents that can be drawn.




SHOW ANSWER
Correct Ans:4
Explanation:
Workspace



109. A thread of length 44 cm is used to make a circle. Find the area of this circle.




SHOW ANSWER
Correct Ans:49 pi
Explanation:
Workspace



110. Three points A,B and C lie on the circle such that AB is the diameter of the circle. Find the angle measure of C.




SHOW ANSWER
Correct Ans:90 degree
Explanation:
Workspace



111. Find the area of the circle whose center is at the origin and it is passing through the point ( -3, -4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:25 pi
Explanation:
Workspace



112. Two concentric circles have radius 12 and 10 cm. Find the area between these circles.




SHOW ANSWER
Correct Ans:44 pi
Explanation:
Workspace



113. Two circles of radius 3 cm and 4 cm are combined to form a circle of possible biggest in size. What is the radius of this biggest circle.




SHOW ANSWER
Correct Ans:5
Explanation:
Workspace



114. A circle has center O, and two points A and B on it. AB is the largest chord, you can possibly draw on it. If the area of the circle is 100pi, then what is the length of the largest chord ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:20
Explanation:
Workspace



115. The circumference of the front wheel of a cart is 30 ft long and that of the back wheel is 36 ft long. What is the distance travelled by the cart, when the front wheel has done five more revolutions than the rear wheel?




SHOW ANSWER
Correct Ans:900 ft
Explanation:
Workspace



116. Two circles haven circumference in the ratio 2 : 3. Find the ratio of their areas.




SHOW ANSWER
Correct Ans:4 : 9
Explanation:
Workspace



117. If the radius of the circle be doubled, then the ratio of new area with respect to the old area will be : 




SHOW ANSWER
Correct Ans:4 : 1
Explanation:
Workspace



118. Find the ratio in the areas of two equilateral triangle whose sides are 4 and 6 units.




SHOW ANSWER
Correct Ans:(4 : 9)
Explanation:
Workspace



119. Find the area of the circle inscribed in an equilateral triangle of side 15 units 




SHOW ANSWER
Correct Ans:58.93
Explanation:
Workspace



120. If sum of two angles in a cyclic quadrilateral is 200 degree, then the sum of the other two angles is = ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:160
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Geometry questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Geometry @ Fresherslive

This page provides important questions on Geometry along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Geometry questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Geometry Online tests. Geometry Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Geometry Test questions Online @ Fresherslive?

Geometry questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Geometry may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Geometry questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Geometry questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Geometry in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Geometry Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Geometry test or get stuck on any particular question, our Geometry test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Geometry, exercise these advanced Geometry questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Geometry Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status