Geometry Questions and Answers updated daily – Aptitude

Geometry Questions: Solved 321 Geometry Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Aptitude Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Geometry Questions

81. A circle has center (3,10) and passing through the point (2,6). Find the area of the circle




SHOW ANSWER
Correct Ans:17 pi
Explanation:
Workspace



82. A trapezium is cut along one of its diagonal, find the sum of all the angle in the remaining shape




SHOW ANSWER
Correct Ans:180
Explanation:
Workspace



83. Find the distance of the point (24,7) from the origin 




SHOW ANSWER
Correct Ans:25
Explanation:
Workspace



84. In any triangle ABC, of length of the sides, a, b and c which of the following option is true ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:a + b > c
Explanation:
Workspace



85. In a triangle ABC, altitude is drawn from A to the side BC, name it as D, then what will the angle measure CAD




SHOW ANSWER
Correct Ans:90 - C
Explanation:
Workspace



86. Find the area of the park in the shape of a triangle whose altitude is 10 cm and base is 12 cm.




SHOW ANSWER
Correct Ans:60
Explanation:
Workspace



87. Which of the following is a Pythagorean triplet ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:25, 24 , 7
Explanation:
Workspace



88. Find the circumference of the circle whose diameter is 14 cm




SHOW ANSWER
Correct Ans:44
Explanation:
Workspace



89. Find the area of the circle whose diameter is 10 cm 




SHOW ANSWER
Correct Ans:25 pi
Explanation:
Workspace



90. ABC is a triangle such that BC is the diameter of the circle and the point A lies on the circle.Then the half of the angle measure of A is 




SHOW ANSWER
Correct Ans:45 degree
Explanation:
Workspace



91. Sum of all the external angles of a cyclic quadrilateral is 




SHOW ANSWER
Correct Ans:360
Explanation:
Workspace



92. Find the sum of all the angles in a trapezium 




SHOW ANSWER
Correct Ans:360
Explanation:
Workspace



93. Find the distance between the point (3,2) from the origin




SHOW ANSWER
Correct Ans:sqrt(13)
Explanation:
Workspace



94. Find the area of trapezium of parallel sides 23 and 27 and the distance between the parallel side is 40 cm




SHOW ANSWER
Correct Ans:1000
Explanation:
Workspace



95. Find the semi perimeter of the right angled triangle of sides 3 cm and 4 cm.




SHOW ANSWER
Correct Ans:6
Explanation:
Workspace



96. PQRS is a cyclic quadrilateral, if angle R = angle Q = 65 deg, then find angle P 




SHOW ANSWER
Correct Ans:115
Explanation:
Workspace



97. Find the area of the circle whose center is (3,6) and it passes through (4,6)




SHOW ANSWER
Correct Ans:pi
Explanation:
Workspace



98. Find the equation of the line passing through (0,4) and (2,3).




SHOW ANSWER
Correct Ans:3x + 2y = 12
Explanation:
Workspace



99. Find the area of the triangle whose coordinates of the vertices are (-1,0) , (1,3) and (0,-3)




SHOW ANSWER
Correct Ans:4.5
Explanation:
Workspace



100. Find the area of the scalene triangle whose sides are 6, 9 and 10 units




SHOW ANSWER
Correct Ans:26.66
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Geometry questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Geometry @ Fresherslive

This page provides important questions on Geometry along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Geometry questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Geometry Online tests. Geometry Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Geometry Test questions Online @ Fresherslive?

Geometry questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Geometry may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Geometry questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Geometry questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Geometry in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Geometry Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Geometry test or get stuck on any particular question, our Geometry test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Geometry, exercise these advanced Geometry questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Geometry Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status