Geography Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Geography Questions: Solved 418 Geography Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Geography Questions

81. Which is the largest landlocked country of the world?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mongolia
Explanation:
Workspace



82. The highest peak of the central Asia lies in Tajikistan that is 7500 meters high. Its name is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ismail Samani or Stalin Peak
Explanation:
Workspace



83. Karakum desert is in which central Asian State?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Turkmenistan
Explanation:
Workspace



84. Jengish Chokusu or Victory Peak is the highest point in which central Asian State?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kyrgyzstan
Explanation:
Workspace



85. Qizilqum is the largest desert of




SHOW ANSWER
Correct Ans:Uzbekistan
Explanation:
Workspace



86. Which is the largest river of Uzbekistan?




SHOW ANSWER
Correct Ans:River Amu
Explanation:
Workspace



87. Seattle is a seaport of




SHOW ANSWER
Correct Ans:United states of America
Explanation:
Workspace



88. Gobi desert is in




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mongolia and China
Explanation:
Workspace



89. Which of these mountain passes are in Pakistan?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



90. Where lies Macmohan line?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Boundary line between India and China
Explanation:
Workspace



91. Which are the boundary lines between India and Pakistan?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



92. Which one is a boundary line between Finland and Russia?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Hindenburg Line
Explanation:
Workspace



93. What is 38th Parallel line?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Boundary line between South Korea and North Korea
Explanation:
Workspace



94. A vent in the Earth's surface that emits steam and gases, essentially associated with volcanic regions is known as:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Fumarole
Explanation:
Workspace



95. A hill or peak sticking through an ice cap, mostly found in Greenland and Antarctica is called:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Munatak
Explanation:
Workspace



96. The flat-topped hill or mountain left isolated by the erosion of softer rocks all around it is generally known as




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mesa
Explanation:
Workspace



97. What is the name given to the material borne along by, beneath or within glaciers?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Moraines
Explanation:
Workspace



98. The study of earthquakes and the waves generated by them is termed as




SHOW ANSWER
Correct Ans:Seismology
Explanation:
Workspace



99. What is the name given to areas of land in the higher latitudes where short, cool summers do not permit trees to grow?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tundra
Explanation:
Workspace



100. The floor of a valley that is regularly flooded by a river and which receives a layer of alluvium each time is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:Flood Plain
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Geography questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Geography @ Fresherslive

This page provides important questions on Geography along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Geography questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Geography Online tests. Geography Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Geography Test questions Online @ Fresherslive?

Geography questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Geography may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Geography questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Geography questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Geography in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Geography Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Geography test or get stuck on any particular question, our Geography test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Geography, exercise these advanced Geography questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Geography Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status