Geography Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Geography Questions: Solved 418 Geography Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Geography Questions

61. Which is the second largest river in the world in terms of length?




SHOW ANSWER
Correct Ans:The Amazon
Explanation:
Workspace



62. Which of the following is the second longest river in Europe?




SHOW ANSWER
Correct Ans:The Danube
Explanation:
Workspace



63. Which defensive boundary wall Roman Britians established against invading tribes?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Hadrian’s Wall
Explanation:
Workspace



64. Oder Neisse line is a boundary line between




SHOW ANSWER
Correct Ans:Poland and Germany
Explanation:
Workspace



65. Which boundary line does exist between Pakistan and Afghanistan?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Durand line
Explanation:
Workspace



66. Everybody knows Great Wall of China. Chinese erected this wall as a defense against:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mongols
Explanation:
Workspace



67. Green Line is any boundary line. Green Lines exist between:




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



68. Siegfried line is a boundary line around:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Germany.
Explanation:
Workspace



69. Which of the following boundary lines does exist between Poland and Russia?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Curzon line
Explanation:
Workspace



70. 49th Parallel line is a famous boundary line which exists between:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Canada and United States of America
Explanation:
Workspace



71. Which two countries borders along the 24th Parallel line?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Pakistan and India
Explanation:
Workspace



72. Which of the following boundaries exists between Germany and Russia?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Hindenburg Line
Explanation:
Workspace



73. London is situated across the river




SHOW ANSWER
Correct Ans:Thames
Explanation:
Workspace



74. The highest point of North America is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mount McKinley
Explanation:
Workspace



75. Which is the world's second largest continent?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Africa
Explanation:
Workspace



76. What is the name of world's largest freshwater lake which is in North America?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lake Superior
Explanation:
Workspace



77. Strait of Messina separates Italy from




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sicily
Explanation:
Workspace



78. Which SAARC Country contains eight of world's ten highest peak?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nepal
Explanation:
Workspace



79. Which is the world's fourth largest country? (Area wise)




SHOW ANSWER
Correct Ans:China
Explanation:
Workspace



80. Which is the second largest country in Africa?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Algeria
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Geography questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Geography @ Fresherslive

This page provides important questions on Geography along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Geography questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Geography Online tests. Geography Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Geography Test questions Online @ Fresherslive?

Geography questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Geography may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Geography questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Geography questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Geography in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Geography Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Geography test or get stuck on any particular question, our Geography test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Geography, exercise these advanced Geography questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Geography Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status