Geography Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Geography Questions: Solved 418 Geography Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Geography Questions

401. It is 12 noon at Greenwich. What will be the time at a place situated at 55° east longitude?




SHOW ANSWER
Correct Ans:3.20 pm
Explanation:
Workspace



402. Blue revolution is associated with the development and growth of ____________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Fishery Sector
Explanation:
Workspace



403. Which country is separated from British India by the Durand Line ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Afghanistan
Explanation:
Workspace



404. Which among the following is the natural inhabitant of North Pole but not of South Pole?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ploar Bear
Explanation:
Workspace



405. Where is the famous Pinjore Garden situated?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Chandigarh
Explanation:
Workspace



406. What name is given to the soil brought down by the rivers?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Alluvial Soil
Explanation:
Workspace



407. The highest town (from the sea level) of India is _____




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lahaul & Spiti
Explanation:
Workspace



408. Which of the following Valleys is known as "Paradise of Earth"? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kashmir Valley
Explanation:
Workspace



409. Which Indian region is the only place in the world where the Asiatic Wild Ass is found?  




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rann of Kutch
Explanation:
Workspace



410. Which of the following countries are joined by the Palk Strait? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:India and Srilanka
Explanation:
Workspace



411. Myanmar is the new name of ___________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Burma
Explanation:
Workspace



412. Which one of the following cities is the capital of Japan?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tokyo
Explanation:
Workspace



413. The tropical cyclones of the Bay of Bengal are usually called ________  




SHOW ANSWER
Correct Ans:Depression
Explanation:
Workspace



414. The planet which is farthest from the Sun is  _______




SHOW ANSWER
Correct Ans:Neptune
Explanation:
Workspace



415. Ivory coast is located in _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:West Africa
Explanation:
Workspace



416. The country with the world's largest natural gas reserves is ___________  




SHOW ANSWER
Correct Ans:Russia
Explanation:
Workspace



417. GIS stands for   ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Geographical Information System
Explanation:
Workspace



418. Which of the following lakes is situated on the West Coast of India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ashtamudi
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Geography questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Geography @ Fresherslive

This page provides important questions on Geography along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Geography questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Geography Online tests. Geography Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Geography Test questions Online @ Fresherslive?

Geography questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Geography may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Geography questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Geography questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Geography in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Geography Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Geography test or get stuck on any particular question, our Geography test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Geography, exercise these advanced Geography questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Geography Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status