Geography Questions and Answers updated daily – General Knowledge



272 Geography Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Geography online test. Geography Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Geography Questions

221. The layer of the atmosphere which reflects the radio waves back to the earth is called ________________



SHOW ANSWER
Correct Ans:Ionosphere
Explanation:


222. A lunar eclipse occurs when  _______



SHOW ANSWER
Correct Ans:The earth comes between the sun and the moon
Explanation:


223. Hekistotherms are plants growing in ___________



SHOW ANSWER
Correct Ans:very low temperature
Explanation:


224. Indicate the wrong pair among the following _____________



SHOW ANSWER
Correct Ans:Varanasi - Cement
Explanation:


225. The longest rock tunnel of the world is located is _____________



SHOW ANSWER
Correct Ans:Japan
Explanation:


226. Which of the following regions is the original habitat of 'Toda Tribe'?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Nilgiri Hills
Explanation:


227. Which one of the following is not temperate grassland?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Savanna
Explanation:


228. The largest proven oil reserves of the world lies in _____________



SHOW ANSWER
Correct Ans:Venezuela
Explanation:


229. India has been divided into how many Seismic Risk Zones?



SHOW ANSWER
Correct Ans:5
Explanation:


230. Which one of the following pairs is not correctly matched?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Nagarjuna Sagar - Godavari river
Explanation:


231. Which one of the following is not correctly matched?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Nathula - Arunachal Pradesh
Explanation:


232. In spite of being located at lower latitude than Amritsar, Shimla colder because _________



SHOW ANSWER
Correct Ans:it is at a higher altitude
Explanation:


233. The age of the solar system is  



SHOW ANSWER
Correct Ans:4.6 billion years
Explanation:


234. "Ruhr of India" known for its rich coal deposits is in the State of 



SHOW ANSWER
Correct Ans:Jharkhand
Explanation:


235. Name the river that does not originate in Western Ghats ___________ 



SHOW ANSWER
Correct Ans:Barak
Explanation:


236. Which one of the following is the ore of iron? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:Haematite
Explanation:


237. The Earth's annual circuit round the Sun covers a distance of _________



SHOW ANSWER
Correct Ans:996 million km
Explanation:


238. Obsidian, Andesite, Gabbro and Perodite are ___________



SHOW ANSWER
Correct Ans:Intrusive rocks
Explanation:


239. Virtually treeless, sparse vegetation is found in ____________



SHOW ANSWER
Correct Ans:Tundra
Explanation:


240. Which of the following is also known as the "Pink City"?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Jaipur
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Geography questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Geography @ Fresherslive

This page provides important questions on Geography along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Geography questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Geography Online tests. Geography Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Geography Test questions Online @ Fresherslive?

Geography questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Geography may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Geography questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Geography questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Geography in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Geography Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Geography test or get stuck on any particular question, our Geography test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Geography, exercise these advanced Geography questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Geography Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.