Abbrevations Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Abbrevations Questions: Solved 228 Abbrevations Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Abbrevations Questions

121. What does stands for CDBS




SHOW ANSWER
Correct Ans:Committee of Direction on Banking Statistics
Explanation:
Workspace



122. What is the full form of IIBI




SHOW ANSWER
Correct Ans:Industrial Investment Bank of India
Explanation:
Workspace



123. Which of the following is the correct option of UNICEF




SHOW ANSWER
Correct Ans:United Nations Children's Emergency Fund
Explanation:
Workspace



124. Expand IMF




SHOW ANSWER
Correct Ans:International Monetary Fund
Explanation:
Workspace



125. What does stands for UNDCP




SHOW ANSWER
Correct Ans:United Nations International Drug Control Programme
Explanation:
Workspace



126. What is the full form of WHO




SHOW ANSWER
Correct Ans:World Health Organization
Explanation:
Workspace



127. Which of the following is the correct option of UNSCO




SHOW ANSWER
Correct Ans:United Nations Special Coordinator in the Occupied Territories
Explanation:
Workspace



128. Expand IBSA




SHOW ANSWER
Correct Ans:India, Brazil, South Africa
Explanation:
Workspace



129. What is the full form of GAIL




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gas Authority of India Limited
Explanation:
Workspace



130. Expand ONGC




SHOW ANSWER
Correct Ans:Oil and Natural Gas Corporation
Explanation:
Workspace



131. What does stands for BIFR




SHOW ANSWER
Correct Ans:Board for Industrial and Financial Reconstruction
Explanation:
Workspace



132. Expand BHEL




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bharat Heavy Electronics Limited
Explanation:
Workspace



133. What is the full form of CBSE




SHOW ANSWER
Correct Ans:Central Board of Secondary Education
Explanation:
Workspace



134. Which of the following is the correct option of VLSI




SHOW ANSWER
Correct Ans:Very Large Scale Integrated
Explanation:
Workspace



135. What does stands for DNA




SHOW ANSWER
Correct Ans:Deoxyribonucleic acid
Explanation:
Workspace



136. Expand CRP




SHOW ANSWER
Correct Ans:Central Reserve Police
Explanation:
Workspace



137. What is the full form of CCEA




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cabinet Committee on Economic Affairs
Explanation:
Workspace



138. Which of the following is the correct option of ILO




SHOW ANSWER
Correct Ans:International Labour Organization
Explanation:
Workspace



139. What does stands for WIPO




SHOW ANSWER
Correct Ans:World Intellectual Property Organization
Explanation:
Workspace



140. Expand WWW




SHOW ANSWER
Correct Ans:World Wide Web
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Abbrevations questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Abbrevations @ Fresherslive

This page provides important questions on Abbrevations along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Abbrevations questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Abbrevations Online tests. Abbrevations Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Abbrevations Test questions Online @ Fresherslive?

Abbrevations questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Abbrevations may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Abbrevations questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Abbrevations questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Abbrevations in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Abbrevations Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Abbrevations test or get stuck on any particular question, our Abbrevations test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Abbrevations, exercise these advanced Abbrevations questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Abbrevations Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status