Abbrevations Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Abbrevations Questions: Solved 228 Abbrevations Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Abbrevations Questions

201. What is the full form of "UNCSD" ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:United Nations Common Supply Database
Explanation:
Workspace



202. Expand the correct option of "UNCSD"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:United Nations Common Supply Database
Explanation:
Workspace



203. Which is the correct Option of "UNCITRAL"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:United Nations Commission on International Trade Law
Explanation:
Workspace



204. Which of the following is the correct option of "UNICEF"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:United Nations Children's Emergency Fund
Explanation:
Workspace



205. What does stands for "ISCC" ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Information Systems Coordination Committee
Explanation:
Workspace



206. Expand the Correct abbrevation of "FAO" ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Food and Agriculture Organization of the United Nations
Explanation:
Workspace



207. Which is the correct Option of "ITU"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:International Telecommunication Union
Explanation:
Workspace



208. Expand the Correct Option of "ILO" _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:International Labour Organization
Explanation:
Workspace



209. What is the full form of "IMF"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:International Monetary Fund
Explanation:
Workspace



210. Which is the correct abbrevation of "ICAO"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:International Civil Aviation Organization
Explanation:
Workspace



211. Expand the correct option "AICTE" ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:All India Council for Technical Education
Explanation:
Workspace



212. What does stands for "FERA"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Foreign Exchange Regulation Act
Explanation:
Workspace



213. Which of the following is correct Option of "ATP"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Association of Tennis Professionals
Explanation:
Workspace



214. What does Stands for CWC?
 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cricket World Cup
Explanation:
Workspace



215. Expand the Correct option of "IHF"____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:International Hockey Federation
Explanation:
Workspace



216. What is the correct abbrvation for "FIFA"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Federation Internationale de Football Association
Explanation:
Workspace



217. Which of the following is correct abbrevation for "WEF"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:World Economic Forum
Explanation:
Workspace



218. Expand the Correct Option of "SCO" ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Shanghai Cooperation Organization
Explanation:
Workspace



219. What is the full form of "CHOGM"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Common wealth Heads of Government Meeting
Explanation:
Workspace



220. Expand the correct Option of "OPEC"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Organization of Petroleum Exporting Countries
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Abbrevations questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Abbrevations @ Fresherslive

This page provides important questions on Abbrevations along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Abbrevations questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Abbrevations Online tests. Abbrevations Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Abbrevations Test questions Online @ Fresherslive?

Abbrevations questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Abbrevations may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Abbrevations questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Abbrevations questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Abbrevations in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Abbrevations Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Abbrevations test or get stuck on any particular question, our Abbrevations test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Abbrevations, exercise these advanced Abbrevations questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Abbrevations Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status