Founders Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Founders Questions: Solved 75 Founders Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Founders Questions

21. Who is the Founder of British Indian Association ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Devendranath Tagore
Explanation:
Workspace



22. Who is the Founder of East India Association ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dadabhai Naoroji
Explanation:
Workspace



23. Who is the Founder of Land Holders Society ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dwarkanath Tagore
Explanation:
Workspace



24. Who is the Founder of Self Respect Movement ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:E.V. Ramaswami Naicker
Explanation:
Workspace



25. Who is the Founder of Bharatiya Vidya Bhavan ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:K.M. Munshi
Explanation:
Workspace



26. Who is the Founder of Van Mahotsav ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:K.M. Munshi
Explanation:
Workspace



27. Who is the Founder of Ghadar Party ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lala Hardayal
Explanation:
Workspace



28. Who is the Founder of Sarvodaya movement ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Jayaprakash Narayan
Explanation:
Workspace



29. Who is the Founder of Atmiya Sabha ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Raja Ram Mohan Roy
Explanation:
Workspace



30. Who is the founder of Brahmo Samaj ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Raja Ram Mohan Roy
Explanation:
Workspace



31. Who is the founder of Ramakrishna Mission ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Swami Vivekananda
Explanation:
Workspace



32. Who is the founder of Arya Samaj ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dayananda Saraswati
Explanation:
Workspace



33. Who is the founder of Prarthana Samaj ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Atmaram Panduranga
Explanation:
Workspace



34. Based upon his own comments, the U.S. media jokingly acknowledge which former vice president as the "inventor of the Internet?"




SHOW ANSWER
Correct Ans:Al Gore
Explanation:
Workspace



35. Which of these company leaders is a man?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Leslie Moonves
Explanation:
Workspace



36. From the TV show "Seinfeld", which of these characters is correctly matched with the company at which they became the highest ranking officer ("ran the company")?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Elaine - J. Peterman Catalog
Explanation:
Workspace



37. Which executive presided over the fall of WorldCom?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bernie Ebbers
Explanation:
Workspace



38. Which of these executives is CORRECTLY matched with the company they lead/led?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of these
Explanation:
Workspace



39. Until his death, which founder/CEO held the all-time record for appearing in the greatest number of television commercials?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dave Thomas - Wendy's
Explanation:
Workspace



40. Citigroup, facing government pressure allegedly related to failures in risk management and compliance, replaced Sandy Weill -- their legendary deal-making executive -- from their legal department. Who did they appoint as the new CEO?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Chuck Prince
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Founders questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Founders @ Fresherslive

This page provides important questions on Founders along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Founders questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Founders Online tests. Founders Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Founders Test questions Online @ Fresherslive?

Founders questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Founders may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Founders questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Founders questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Founders in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Founders Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Founders test or get stuck on any particular question, our Founders test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Founders, exercise these advanced Founders questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Founders Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status