Founders: Solved 75 Founders Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Founders Questions

1. Who founded Procter & Gamble?




SHOW ANSWER
Correct Ans:William Proctor
Explanation:


2. Who founded Colgate?




SHOW ANSWER
Correct Ans:William Colgate
Explanation:


3. Who founded Puma?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rudolf Dassler
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. Who founded Adidas?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Adolf Dassler
Explanation:


5. Who founded Walmart General Motors?




SHOW ANSWER
Correct Ans:William Durant
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. Who founded Walmart Walt Disney?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Walter E. Disney
Explanation:


7. Who founded Walmart Sony?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Masaru Ibuka
Explanation:


8. Who founded Walmart Honda?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Soichiro Honda
Explanation:


9. Who founded Walmart Motorola?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Paul Galvin
Explanation:


10. Who founded WalMart Toyota?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sakichi Toyoda
Explanation:


11. Who founded General Electric?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Thomas Edison
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. Who founded McDonald?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ray Kroc
Explanation:


13. Who founded Walmart?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sam Walton
Explanation:


14. Who founded Satyagraha Sabha ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mahatma Gandhi
Explanation:


15. Who is the Founder of Poona Sarvajanik Sabha ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:M G Ranade
Explanation:


16. Who is the Founder of Bombay Association ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Jagannath Shankar Seth
Explanation:


17. Who is the Founder of Indian Association ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Surendranath Banerjee
Explanation:


18. Who is the Founder of Indian Society ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ananda mohan Bose
Explanation:


19. Who is the Founder of National Indian Association ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mary Carpenter
Explanation:


20. Who is the Founder of British India Society ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:William Adam
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Founders questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Founders @ Fresherslive

This page provides important questions on Founders along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Founders questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Founders Online tests. Founders Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Founders Test questions Online @ Fresherslive?

Founders questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Founders may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Founders questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Founders questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Founders in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Founders Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Founders test or get stuck on any particular question, our Founders test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Founders, exercise these advanced Founders questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Founders Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.