Finance: Solved 180 Finance Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Finance Questions

81. Which Bank's mortgage portfolio has crossed the Rs 1 lakh crore mark, becoming the first private bank to achieve that milestone?




SHOW ANSWER
Correct Ans:ICICI Bank
Explanation:


82. India Post has opened exclusive counters at the business post centres in Gurgaon and Faridabad for_______ India sellers.




SHOW ANSWER
Correct Ans:eBay
Explanation:


83. In which country Private sector lender ICICI Bank has opened a full service branch?




SHOW ANSWER
Correct Ans:South Africa
Explanation:


84. Private sector RBL Bank launched a platform ISC to provide end-to-end banking services to the emerging entrepreneurial community. What is the full form of ISC?




SHOW ANSWER
Correct Ans:India Startup Club
Explanation:


85. Which of the following is the regulator of the Infrastructure Debt Fund set up as a trust?




SHOW ANSWER
Correct Ans:SEBI
Explanation:


86. A provision in most loan and insurance contracts which allows payment to be received for a certain period of time after the actual due date and is known as _______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Grace Period
Explanation:


87. The first credit card facility to be recognized worldwide was _______




SHOW ANSWER
Correct Ans:Visa card
Explanation:


88. CGT stands for




SHOW ANSWER
Correct Ans:Capital gain tax
Explanation:


89. When the bank has not enough funds in the relevant account or the account holder requests that the cheque is ________ then the bank will return the cheque to the account holder.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bounced
Explanation:


90. Who is the chairman of SBI?




SHOW ANSWER
Correct Ans:arundhati bhattacharya
Explanation:


91. The maximum time period for which domestic term deposits are generally accepted by banks in India is _________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:10 years
Explanation:


92. In banking CDR stands for




SHOW ANSWER
Correct Ans:Corporate Debt Restructuring
Explanation:


93. It is the ratio of a bank's capital in relation to its risk weighted assets and current liabilities.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Capital Adequacy Ratio
Explanation:


94. Demat Accounts are




SHOW ANSWER
Correct Ans:Accounts in which shares of various companies are traded in electronic form
Explanation:


95. Indian Rupee has touched all-time lows in recent times. Which of the following holds true in view of falling rupee ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Helps exports
Explanation:


96. What is the minimum public shareholding (MPS) mandated by SEBI for Private Companies and PSUs respectively ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:25% and 10%
Explanation:


97. Who is the current Finance Minister of India




SHOW ANSWER
Correct Ans:Arun Jaitley
Explanation:


98. The minimum amount of investment under National Saving Certificate is:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs 100
Explanation:


99. Who was the father of accounting ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Luca Pacioli
Explanation:


100. The method of Depreciation for Intangible Assets is known as?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Amortization
Explanation:



1...456...89


Are you seeking for good platform for practicing Finance questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Finance @ Fresherslive

This page provides important questions on Finance along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Finance questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Finance Online tests. Finance Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Finance Test questions Online @ Fresherslive?

Finance questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Finance may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Finance questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Finance questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Finance in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Finance Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Finance test or get stuck on any particular question, our Finance test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Finance, exercise these advanced Finance questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Finance Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




RRB NTPC Stage 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


MOCK TEST - One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
One Month Unlimited Access
Rs. 99
Buy Now


MOCK TEST - Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SSC MTS Paper I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


South Indian Bank Probationary Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SSC CHSL Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


Nainital Bank Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SBI CLERK PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


LIC ADO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


DRDO Technician Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS PO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.