Finance: Solved 180 Finance Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Finance Questions

61. What is the maximum period for which domestic term deposits are normally accepted by banks in our country?




SHOW ANSWER
Correct Ans:10 years
Explanation:


62. The balance sheet of a bank comprises of two sides; the assets side and the liabilities side. Which one of the following items comes under the side of' 'Assets'?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Money at call and short notice
Explanation:


63. What does the letter 'L' stands for in the term LAF commonly used in financial/economic news?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Liquidity
Explanation:


64. Which of the following is a type of indirect security?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mutual Funds
Explanation:


65. Recently, Union Government had asked all state governments to link Aadhaar with caste and domicile certificates to be issued to school students studying in Class V or VIII. Aadhaar is a ______which acts as a proof of identity and address anywhere in the country.




SHOW ANSWER
Correct Ans:12-digit number
Explanation:


66. According to the guidelines released by RBI, a Payments banks can open small savings accounts and accept deposits of up to ___.




SHOW ANSWER
Correct Ans:1 lakh
Explanation:


67. According to the Fitch Ratings agency, Indian banks will need ______in total additional funds to meet to meet Basel III requirements by 2019.




SHOW ANSWER
Correct Ans:$90 billion
Explanation:


68. Participatory Notes (PNs) are associated with which one of the following?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Foreign Institutional Investors
Explanation:


69. What percent 'Krishi Kalyan' cess is imposed on service tax effective 1 Jun 2016?




SHOW ANSWER
Correct Ans:0.50 per cent
Explanation:


70. According to the Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry's Economic Outlook Survey, India's economy will grow at what per cent in 2016 ­17?




SHOW ANSWER
Correct Ans:7.8 per cent
Explanation:


71. Which among the following Public Sector Banks, recently reported biggest quarterly loss of Rs 5,370 crore?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Punjab National Bank (PNB)
Explanation:


72. Recently, which bank has launched an Instant Money Transfer (IMT) payment system on its ATMs in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:SBI
Explanation:


73. Some Economist are naming the present inflation in India as “Imported Inflation”. Why is it they have named it like that?
(A) It is because foreign products have become costly.
(B) It is because some monetary units have depreciated.
(C) The shortage of commodities in India is being made good by imported commodities.




SHOW ANSWER
Correct Ans:None of these
Explanation:


74. A debt investment in which an investor loans money to an entity (corporate or government) that borrows the funds for a defined period of time at a fixed interest rate is known as?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bond
Explanation:


75. The soon to be set up proposed Micro Units Development Refinance Agency (Mudra) Bank will be first set up as a subsidiary of the




SHOW ANSWER
Correct Ans:SIDBI
Explanation:


76. Which of the following is a secure messaging standard developed to serve as a platform for intra-bank and inter-bank applications and is an Indian standard similar to SWIFT?




SHOW ANSWER
Correct Ans:SFMS
Explanation:


77. Which of the following institutions issues a 3-digit number ranging from 300-900 which reflects the credit profile of individuals?




SHOW ANSWER
Correct Ans:CIBIL
Explanation:


78. An Individual can have what number of 'Basic Savings Bank Deposit Account' in one bank?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Only one
Explanation:


79. Which of the following is NOT a KYC requirement while opening a bank account?




SHOW ANSWER
Correct Ans:A proof of income
Explanation:


80. IndusInd Bank has tied up with which online payment solution firm to help provide customers the full suite of consumer banking products online as well as payment innovations?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Paytm
Explanation:



1...345...89


Are you seeking for good platform for practicing Finance questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Finance @ Fresherslive

This page provides important questions on Finance along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Finance questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Finance Online tests. Finance Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Finance Test questions Online @ Fresherslive?

Finance questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Finance may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Finance questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Finance questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Finance in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Finance Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Finance test or get stuck on any particular question, our Finance test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Finance, exercise these advanced Finance questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Finance Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




RRB NTPC Stage 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


MOCK TEST - One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
One Month Unlimited Access
Rs. 99
Buy Now


MOCK TEST - Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SSC MTS Paper I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


South Indian Bank Probationary Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SSC CHSL Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


Nainital Bank Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SBI CLERK PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


LIC ADO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


DRDO Technician Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS PO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.