Finance: Solved 196 Finance Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Finance Questions

41. Recently, who among the following has been appointed as the new RBI deputy governor




SHOW ANSWER
Correct Ans:N. S. Vishwanathan
Explanation:


42. What is the rank of India in Logistics Performance Index (LPI) 2016 of World Bank Group?




SHOW ANSWER
Correct Ans:35
Explanation:


43. “Doing Business Report” is prepared by which of the following organizations/agencies every year?




SHOW ANSWER
Correct Ans:World Bank
Explanation:


44. Which of the following countries is NOT a member of ASEAN?




SHOW ANSWER
Correct Ans:China
Explanation:


45. The annual investment limit under the Public Provident Fund (PPF) scheme is ____.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs. 1.5 lakh
Explanation:


46. Who among the following has been appointed as the new Finance Secretary ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ashok Lavasa
Explanation:


47. How much amount has been secured by SBI from World Bank to support its grid connected rooftop solar photovoltaic (GRPV) programme?




SHOW ANSWER
Correct Ans:$ 625 million
Explanation:


48. Bandhan Bank which has recently started its operation as full-fledged scheduled commercial bank is headquartered at?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kolkata
Explanation:


49. Who is always a drawee of cheque?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bank
Explanation:


50. Which of the following organizations is created especially for providing credit to small and medium enterprises in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:SIDBI
Explanation:


51. Which of the following is the currency of South Korea?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Won
Explanation:


52. Crossing of cheques makes them




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ineligible to endorse to a person other than the payee
Explanation:


53. Recently, IRCTC's Food on Track app ties up with _______for e-cash payments.




SHOW ANSWER
Correct Ans:MobiKwik
Explanation:


54. On which date Reserve Bank of India was nationalised?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1-Jan-49
Explanation:


55. The Reserve Bank of India (RB!) keeps on modifying various rates/ratios to keep the flow of liquidity in the situation. Which of the following rates/ratio is NOT directly controlled by the RBI.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Wholesale Price Index (WPI)
Explanation:


56. which of the following cannot be called as a value added service offered by a bank?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Free cheque books
Explanation:


57. Whenever RBI does some Open Market Operation Transactions, actually it wishes to regulate which of the following?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Inflation only
Explanation:


58. According to the Assocham reports, which among the following states has topped in the country in terms of growth in the industry and service sectors in the last ten years?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Uttarakhand
Explanation:


59. Under Sagarmala project, the government has decided to set up two mega food parks at a cost of Rs 324 crore in which of the following states of India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Andhra Pradesh & Maharashtra
Explanation:


60. According to a report by New World Wealth, India has figured among the top 10 wealthiest countries in the world with a total individual wealth of $5,600 billion. What is the rank of India in the list?




SHOW ANSWER
Correct Ans:7th
Explanation:



1...234...910


Are you seeking for good platform for practicing Finance questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Finance @ Fresherslive

This page provides important questions on Finance along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Finance questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Finance Online tests. Finance Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Finance Test questions Online @ Fresherslive?

Finance questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Finance may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Finance questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Finance questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Finance in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Finance Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Finance test or get stuck on any particular question, our Finance test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Finance, exercise these advanced Finance questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Finance Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.