Filling up the Blank with a Sentence Questions and Answers updated daily – English

Filling up the Blank with a Sentence Questions: Solved 26 Filling up the Blank with a Sentence Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Filling up the Blank with a Sentence Questions

In each of the following questions, a paragraph with a blank is given. From the five choices given below, select the sentence which can go into the blank to make the paragraph logically coherent.

Refer the above for the Questions 1 to 10
1. Furthermore, to be radical means to be ready and willing to break with the predominant cultural, political and social beliefs and values in order to ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:re-construct the system in terms of new realities.
Explanation:
Workspace



2. Particularly today, when so many difficult and complex problems face the human species, the development of broad _______________




SHOW ANSWER
Correct Ans:and powerful thinking is desperately needed.
Explanation:
Workspace



3. Latin America has for long been a forgotten wasteland ................ Indian foreign policy.




SHOW ANSWER
Correct Ans:to the politics controllers in
Explanation:
To the politics controllers in' is the correct choice as that emphasizes where Latin America is a forgotten wasteland
Workspace



4. If thereafter, their subcontracts are for some reason reduced, such firms ___________ fixed expenses.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Could face potentially crippling
Explanation:
"potentially" as well as "crippling" is an adverb. Only an adverb can modify another adverb. Thus, the term "potentially crippling" is correct.
Workspace



5. With a filthy bathroom and dirty carpet, the hotel room simply........................................ another accommodation. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:wasn’t bearable so I requested
Explanation:
"wasn’t bearable so I requested " is grammatically and contextually correct.
Workspace



6. This is the third year in a row that they can look forward to a high output for a variety of crops, although fiscal realities have come in the ..............................................




SHOW ANSWER
Correct Ans:way of realising higher farm incomes
Explanation:
way of realizing higher farm incomes' as the sentence is talking about the fiscal realities which is obviously come in the way of expectations of higher crop or farm outcomes/incomes.
Workspace



7. While the couple, who are now dead, had come to stay in the village a fortnight ago, the other couple ......................., along with their relatives, for the past five years. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:had been staying on rent
Explanation:
'had been staying on rent' as the couple mentioned in the statement is the one who had been staying on the rent with its relatives for the past 5 years. Others options are out of the context and do not fit.
Workspace



8. Full of sophistication and elegance, the etiquette teacher------------------------- princess on proper procedures.




SHOW ANSWER
Correct Ans:instructed the clumsy
Explanation:
‘Instructed the clumsy’ is grammatically and contextually correct here.
Workspace



9. The city is in a state of emergency, knowing well that a hurricane ---------------------------- and with many civilians in the storm"™s path.




SHOW ANSWER
Correct Ans:is coming its way
Explanation:
Here, ‘is coming its way’ is grammatically and contextually correct here. Since the sentence is being considered in present continuous tense we will say ‘is coming’.
Workspace



10. A country without toleration for dissidence -------------------------------- tyrannical rule where everyone must follow the same ideals.




SHOW ANSWER
Correct Ans:is nothing more than a
Explanation:
Here, ‘is nothing more than a’ makes the sentence meaningful.
Workspace



In each of the following questions, a paragraph with a blank is given. From the five choices given below, select the sentence which can go into the blank to make the paragraph logically coherent.

Refer the above for the Questions 11 to 20
11. Sometimes students ---------------------------- finding the tone of a story because it is hard for them to understand the writer"™s thoughts.




SHOW ANSWER
Correct Ans:have a difficult time
Explanation:
Here ‘have a difficult time’ makes the sentence meaningful.
Workspace



12. I was expecting the third movie -------------------------amazing, but it was in fact very underwhelming.




SHOW ANSWER
Correct Ans:in the trilogy to be
Explanation:
Here, ‘in the trilogy to be’ makes the sentence meaningful.
Workspace



13. Although the prisoners of war were fed three meals a day, ------------------------------ emaciated and hungry.




SHOW ANSWER
Correct Ans:many of them still looked
Explanation:
Here, ‘many of them still looked’ makes the sentence meaningful. ‘Of’ will be used in this sentence and not ‘off’.
Workspace



14. Many film-stars have recently migrated to the area of television. [__________] As the viewers increase their popularity also increases. T.V serials appear to be more paying than the feature films.




SHOW ANSWER
Correct Ans:There they have a greater number of viewers.
Explanation:
There they have a greater number of viewers. The next sentence also talks about the viewers.
Workspace



15. Polio-affected children are found everywhere in India. Recently the Government has started Polio-eradication Scheme. [__________] Unless we take care to co-operate the purpose cannot be fulfilled.




SHOW ANSWER
Correct Ans:We must take the children to get vaccinated.
Explanation:
We must take the children to get vaccinated.
Workspace



16. Srinagar is the capital of Kashmir. There are very beautiful scenes all round. The Dal Lake is one among them. [__________] We can hire one of them and voyage along the length and breadth of the lake or live in it for a week or so.




SHOW ANSWER
Correct Ans:There we can see a number of house boats waiting to be hired by the tourists.
Explanation:
There we can see a number of house boats waiting to be hired by the tourists. This sentence is the continuation of the idea expressed in the first sentence.
Workspace



17. The model paraded in front of the celebrities with ________________. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:panache; it was impossible to tell that this was her first assignment
Explanation:
Workspace



18. Surprised by a will which had been previously regarded with neglect, and in extreme cases burlesque, the first wave of rebellion _____________. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:elicited shock from the French elitists; while on the other hand the second was largely ignored
Explanation:
Workspace



19. If there is nothing to absorb the energy of sound waves, they _______________ 




SHOW ANSWER
Correct Ans:travel on indefinitely, but their intensity diminishes as they travel further from their source.
Explanation:
Workspace



20. When staying in a hotel, Bernard would arrange for his valet to bring him his newspaper in the dining room so that everyone would realize that he had a manservant; ____________________




SHOW ANSWER
Correct Ans:this ostentation embarrassed his nephew who, though equally rich, preferred a more understated lifestyle.
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Filling up the Blank with a Sentence questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Filling up the Blank with a Sentence @ Fresherslive

This page provides important questions on Filling up the Blank with a Sentence along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Filling up the Blank with a Sentence questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Filling up the Blank with a Sentence Online tests. Filling up the Blank with a Sentence Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Filling up the Blank with a Sentence Test questions Online @ Fresherslive?

Filling up the Blank with a Sentence questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Filling up the Blank with a Sentence may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Filling up the Blank with a Sentence questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Filling up the Blank with a Sentence questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Filling up the Blank with a Sentence in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Filling up the Blank with a Sentence Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Filling up the Blank with a Sentence test or get stuck on any particular question, our Filling up the Blank with a Sentence test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Filling up the Blank with a Sentence, exercise these advanced Filling up the Blank with a Sentence questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Filling up the Blank with a Sentence Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2022 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status