Fill Blank Spaces (Single): Solved 525 Fill Blank Spaces (Single) Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Fill Blank Spaces (Single) Questions

From the given option choose the correct word suitable to fill in the blank space.

Refer the above for the Questions 1 to 20
1. Three Indian ad agencies have _______ awards at the International competition.




SHOW ANSWER
Correct Ans:bagged
Explanation:
The correct word that will fit in the given blank is 'bagged'. "Bag" can be used as a verb, meaning: Succeed in securing something.


2. Crimes against women are ________ of the deep rooted patriarchal systems of our society.




SHOW ANSWER
Correct Ans:manifestations
Explanation:
The correct word that will fit in the given blank is 'manifestations'. 'Manifestation' means 'the action or fact of showing something.'


3. If you exercise _______ for half an hour daily, then you will rid yourself from the problem of hypertension.




SHOW ANSWER
Correct Ans:regularly
Explanation:
The correct word that will fit in the given blank is 'regularly'.


Fresherslive Current Affairs
4. Even if two horses may look ______, they may not be of the same age.




SHOW ANSWER
Correct Ans:alike
Explanation:
The correct word that will fit in the given blank is 'alike'. Alike means similar to each other.


5. We cannot go on strike every year. Now that we have gone on strike we must ______ this issue.




SHOW ANSWER
Correct Ans:culminate
Explanation:
The correct word that will fit in the statement is culminate. The statement means that the strike should end the issue. Culminate means reach a climax or point of highest development.


Fresherslive Current Affairs
6. I will write a letter to you tentatively _______ the dates of the program.




SHOW ANSWER
Correct Ans:urging
Explanation:
The correct word that will fit in the statement is urging. The statement means that the letter intends to urge the program dates. Urge means try earnestly or persistently to persuade to do something.


7. The hit TV serial Sherlock has ultimately boiled _______ to a family drama and has disappointed many of its followers.




SHOW ANSWER
Correct Ans:down
Explanation:
The given blank is part of a phrasal verb which is 'boil down to'. It means 'to be summarized as'. The correct answer for the given blank is 'down'.


8. A system is _______ if it is easy for citizens to access and understand.




SHOW ANSWER
Correct Ans:transparent
Explanation:
The correct word that will fit in the statement is transparent as it means easy to perceive or detect.


9. _________ by people's perception it seems that democracy has succeeded in India.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Going
Explanation:
The correct word that fits the blank is Going. Going as an adjective represents the meaning accepted. So the statement means, the view of the people shows that democracy has succeeded in India.


10. She did the job without _________ enthusiasm.




SHOW ANSWER
Correct Ans:much
Explanation:
The correct word that fits the blank is much. Much means a great quantity or large amount. Much- the determiner & pronoun "must" has been used to represent the amount of enthusiasm.


11. Pawan applied for and was ________ legal aid by the Labour Ministry.




SHOW ANSWER
Correct Ans:granted
Explanation:
The correct word that fits the blank is granted. The statement means that Pawan applied for leagal aid and the Ministry agreed to give or premitted, which means granted, legal aid.


Fresherslive Current Affairs
12. No sooner did the train ________ at the platform than the passengers rushed towards it.




SHOW ANSWER
Correct Ans:arrive
Explanation:
The correct word that fits the blank is arrive. The statement means that the train came first and the passengers rushed towards it right after it arrived. Hence arrive is the right option.


13. The police had to use force to ______ the rioting mob and establish law and order.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Control
Explanation:
The word that will fit in correctly is control. It means the power to influence or direct people's behaviour or the course of events.


14. A small handful of _________ the peasants, priest-ridden and over-administered, formed the basis of the colony. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Obedient
Explanation:
The option 'obedient' is the best choice. The clue in the sentence is the word 'over- administered'. This means that the peasants were under the administration. The correct word to describe these peasants would be 'obedient.


15. The author's first book had such a banal story that reviewers quickly dismissed by calling it _________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Hackneyed
Explanation:
The word that will fit in correctly is hackneyed. It means unoriginal or overused.


16. All the Board members were present with the _____ of the treasurer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Exception
Explanation:
The word that will fit in correctly is exception. It means a person or thing that is excluded from a general statement or does not follow a rule.


17. The Meghalaya mining disaster has --------- a series of administrative lapses.




SHOW ANSWER
Correct Ans:exposed
Explanation:


18. While trying to _____________ the weeds in his outdoor space, the gardener became sick from the fumes.




SHOW ANSWER
Correct Ans:exterminate
Explanation:
Exterminate: destroy completely.


19. His teacher said that his comment on his performance was not to demoralize him but to ____________ him to




SHOW ANSWER
Correct Ans:good
Explanation:


20. The arrival of tourists to the destination has __________ considerably after the Nipah outbreak in Kozhikode district.




SHOW ANSWER
Correct Ans:declined
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Fill Blank Spaces (Single) questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Fill Blank Spaces (Single) @ Fresherslive

This page provides important questions on Fill Blank Spaces (Single) along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Fill Blank Spaces (Single) questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Fill Blank Spaces (Single) Online tests. Fill Blank Spaces (Single) Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Fill Blank Spaces (Single) Test questions Online @ Fresherslive?

Fill Blank Spaces (Single) questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Fill Blank Spaces (Single) may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Fill Blank Spaces (Single) questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Fill Blank Spaces (Single) questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Fill Blank Spaces (Single) in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Fill Blank Spaces (Single) Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Fill Blank Spaces (Single) test or get stuck on any particular question, our Fill Blank Spaces (Single) test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Fill Blank Spaces (Single), exercise these advanced Fill Blank Spaces (Single) questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Fill Blank Spaces (Single) Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.