Fill Blank Spaces (Double) Questions and Answers updated daily – English

Fill Blank Spaces (Double) Questions: Solved 401 Fill Blank Spaces (Double) Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Fill Blank Spaces (Double) Questions

From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 101 to 100
101. Governments do not want to take a decision and resort to soft pedaling,delay tactics and collusion, hoping that the judiciary will _______ in to relieve them of the _____ of decision making.




SHOW ANSWER
Correct Ans:step,burden
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 102 to 101
102. The singer certainly ________ up to the sky high expectations of his audience by ______ them with some of the biggest hits of his career.




SHOW ANSWER
Correct Ans:lived,wooing
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 103 to 102
103. Over one lakh aspirants ______ their luck in various examinations _______ to the city on Sunday, which turned out to be a peaceful day. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:trying,shocked
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 104 to 103
104. The commissioner may ________ the state government to close five police stations ______ of poor infrastructure and bad location.




SHOW ANSWER
Correct Ans:request,because
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 105 to 104
105. The teacher called upon the students to _______ interest in science and participate in various orientation programmes in order to _______ their scientific skills.




SHOW ANSWER
Correct Ans:take,learn
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 106 to 105
106. The sun has constantly been ________ and reappearing and that has got the temperature ______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:hiding,fluctuating
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 107 to 106
107. He is so …….. that everyone is always ………….. to help him in his work.




SHOW ANSWER
Correct Ans:magnanimous, eager
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 108 to 107
108. Due to ________ rainfall this year, they had to _______ cut in water supply.




SHOW ANSWER
Correct Ans:inadequate, impose
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 109 to 108
109. _________ the broker had warned him that the stock was a _________ investment, he insisted on buying a thousand shares. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Although, precarious
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 110 to 109
110. Those suffering from glaucoma find that their ______ vision is _______ and that they can no longer see objects not directly in front of them.




SHOW ANSWER
Correct Ans:peripheral, impaired
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 111 to 110
111. The activities of the association have ______ from the _________ objectives set for it in the initial years.




SHOW ANSWER
Correct Ans:deviated, original
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 112 to 111
112. The increasing revival of dramatic classics is to one critic…………; it seems to him a sign _________ of the modern theatre.




SHOW ANSWER
Correct Ans:auspicious, resurgence
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 113 to 112
113. He shifted to his late parent's house not because of the ___________ it provided but for purely _______ reasons.




SHOW ANSWER
Correct Ans:convenience, sentimental
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 114 to 113
114. If we do not take _________ care In our industry, we will have to ______ a grave problem.




SHOW ANSWER
Correct Ans:proper, face
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 115 to 114
115. The ……….. of glory lead but to the……….. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:paths, grave
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 116 to 115
116. It is ………… for every taxpayer to……. the tax returns to the income tax department.




SHOW ANSWER
Correct Ans:obligatory, submit
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 117 to 116
117. Into the limited space given to him, a headline writer must compress the __________ of the News and be must do it without ________. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:gist, ambiguity
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 118 to 117
118. No matter how __________ the Russians are of wish to appear, they as well as we know that to survive it is necessary to reach agreements which may ___________ mutual sacrifices. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:intransigent, entail
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 119 to 118
119. In analyzing the __________ teenage population, Madison Avenue has decided that it is eminently receptive to the ________ of advertising.




SHOW ANSWER
Correct Ans:burgeoning, blandishments
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 120 to 119
120. The ________.of democratic freedom is dialogue and the ________.. interchange of diverse ideas.




SHOW ANSWER
Correct Ans:essence, unhampered
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Fill Blank Spaces (Double) questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Fill Blank Spaces (Double) @ Fresherslive

This page provides important questions on Fill Blank Spaces (Double) along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Fill Blank Spaces (Double) questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Fill Blank Spaces (Double) Online tests. Fill Blank Spaces (Double) Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Fill Blank Spaces (Double) Test questions Online @ Fresherslive?

Fill Blank Spaces (Double) questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Fill Blank Spaces (Double) may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Fill Blank Spaces (Double) questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Fill Blank Spaces (Double) questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Fill Blank Spaces (Double) in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Fill Blank Spaces (Double) Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Fill Blank Spaces (Double) test or get stuck on any particular question, our Fill Blank Spaces (Double) test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Fill Blank Spaces (Double), exercise these advanced Fill Blank Spaces (Double) questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Fill Blank Spaces (Double) Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status