Fill Blank Spaces (Double) Questions and Answers updated daily – English

Fill Blank Spaces (Double) Questions: Solved 401 Fill Blank Spaces (Double) Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Fill Blank Spaces (Double) Questions

From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 81 to 80
81. Many people take spirituality very seriously and _______ about those who don't, worrying about them and ________ them to believe.




SHOW ANSWER
Correct Ans:wonder, prodding
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 82 to 81
82. Whether it be shallow or not, commitment is the __________, the bedrock of any _______ loving relationship. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:foundation, genuinely
Explanation:
In the given sentence the word foundation which is adjectivedescribes the noun commitmentand genuinelywhich is anadverb of manner.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 83 to 82
83. He was an __________ musician, had been awarded the George medal during the second world war and ______ with the title of Rai Bahadur.  




SHOW ANSWER
Correct Ans:accomplished, honoured
Explanation:
The word accomplished explains the meaning of the "musician way of representing him"
The word honoured explains about the title given to him.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 84 to 83
84. He has _______ sense of words. Therefore, the sentence he constructs are always _______ with rich meaning. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:profound, pregnant
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 85 to 84
85. Not all countries benefit __________ from liberalisation. The benefits tend to _________ first to the advantaged and to those with the right education to be able to benefit from the opportunities presented.




SHOW ANSWER
Correct Ans:equally, generate
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 86 to 85
86. The teacher must _______ the unique style of a learner in order to ________ it to desired knowledge. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:appreciate, focus
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 87 to 86
87. Skeptics would not ______ that the earth actually moves, let alone that it ______ around the sun. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:accept,revolves
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 88 to 87
88. Many teachers ______ the lack of professional freedom as the _____ for leaving the job.




SHOW ANSWER
Correct Ans:cited,reason
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 89 to 88
89. An overcast sky made Sunday less than _____ for city residents, who going by weather experts have more in _______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:perfect,store
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 90 to 89
90. It is _______ to drive in the evening and night when the ______ of accidents looms large due to non functional street lights.




SHOW ANSWER
Correct Ans:difficult,threat
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 91 to 90
91. The minister ______ about various ______ being provided by officials for the pilgrims including direction wise colour coded passenger enclosures.




SHOW ANSWER
Correct Ans:enquired,facilities
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 92 to 91
92. Students from the middle east and the African countries have _____ been ______ contributors to the pool of foreign students in the university.




SHOW ANSWER
Correct Ans:traditionally,major
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 93 to 92
93. In the present case, the facts clearly ______ that the required reasonable degree of care and caution was not _____ by the hospital in the treatment of the patient. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:indicate,taken
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 94 to 93
94. Harish ______ with me some basic techniques that one can _____ at home without even owning a drumset.




SHOW ANSWER
Correct Ans:shared,practise
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 95 to 94
95. The ________ Chinese plastic thread should be banned as it _______ thousands of birds every year during the kite flying season.




SHOW ANSWER
Correct Ans:sale,cripples
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 96 to 95
96. A plethora of cultural talent ______ spectators busy at a talent hunt programme where students from various colleges get together to ______ their mettle in various contests. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:caught,puzzle
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 97 to 96
97. Experts cannot ________enough on the benefits of ______ more fruits and vegetables in your daily diet.




SHOW ANSWER
Correct Ans:stress,including
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 98 to 97
98. Rules are for those who cannot ________ them and not for the rich and influential who can _______ to ignore them.




SHOW ANSWER
Correct Ans:challenge,choose
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 99 to 98
99. Crores of public money is _______ on parks in the city and yet most of them are out of _______ for the public. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:spent,bounds
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 100 to 99
100. The most important factor is the ________ of a wealthy Indian middle class which can now _____ to send their children abroad for education.




SHOW ANSWER
Correct Ans:emergence,afford
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Fill Blank Spaces (Double) questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Fill Blank Spaces (Double) @ Fresherslive

This page provides important questions on Fill Blank Spaces (Double) along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Fill Blank Spaces (Double) questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Fill Blank Spaces (Double) Online tests. Fill Blank Spaces (Double) Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Fill Blank Spaces (Double) Test questions Online @ Fresherslive?

Fill Blank Spaces (Double) questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Fill Blank Spaces (Double) may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Fill Blank Spaces (Double) questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Fill Blank Spaces (Double) questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Fill Blank Spaces (Double) in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Fill Blank Spaces (Double) Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Fill Blank Spaces (Double) test or get stuck on any particular question, our Fill Blank Spaces (Double) test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Fill Blank Spaces (Double), exercise these advanced Fill Blank Spaces (Double) questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Fill Blank Spaces (Double) Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status