Fill Blank Spaces (Double) Questions and Answers updated daily – English

Fill Blank Spaces (Double) Questions: Solved 401 Fill Blank Spaces (Double) Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Fill Blank Spaces (Double) Questions

From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 61 to 60
61. Deciphering how the fruit fly brain works has ----------- a significant branch of study in the biological sciences for -------------- decades now.




SHOW ANSWER
Correct Ans:been, several
Explanation:
‘Been’ and ‘several’ are the most suitable options here, both grammatically and contextually.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 62 to 61
62. There is total -------------------- of an understanding that the current form and goal of economic growth is -------------------- unsustainable. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:absence, inherently
Explanation:
Here, ‘Absence’ and ‘inherently’ are the most suitable words. Inherently means in a permanent, essential, or characteristic way.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 63 to 62
63. Mr. Trump has been keen on projecting the stock market’s performance as a -------- of how well the U.S. economy is doing under his --------------. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:gauge, presidency
Explanation:
Here, ‘guage’ and ‘presidency’ are the correct words. ‘guage’ means estimate or determine the amount, level, or volume of.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 64 to 63
64. American stocks suffered their worst Christmas-eve loss in market ----------- with the Dow Jones Industrial Average losing a ----------- 650 points on Monday, a drop of almost 3% within a single trading session.




SHOW ANSWER
Correct Ans:history, massive
Explanation:
Here, ‘history’ and ‘massive’ are the correct words.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 65 to 64
65. Since its --------------------, the NITI Aayog (National Institution for Transforming India), has also been a believer in competitive federalism that puts --------------------- on policymakers across States to perform better on pre-defined goals and metrics.




SHOW ANSWER
Correct Ans:inception, pressure
Explanation:
‘Inception’ and ‘pressure’ are the correct words for the blank here. Inception means the establishment or starting point of an institution or activity.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 66 to 65
66. Education transformation programmes by States run the risk of ------------------ flat, as they are often unaccompanied by a single --------------------------- change road map that all key actors agree upon and work towards.




SHOW ANSWER
Correct Ans:falling, transformation
Explanation:
‘Falling’ and ‘transformation’ are the correct words for the blank here.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 67 to 66
67. The narratives that vanquished peoples have created of their defeat have, according to Schivelbusch, fallen into several identifiable types. In one of these, the vanquished manage to (i) __________ the victor’s triumph as the result of some spurious advantage, the victors being truly inferior where it counts. Often the winners (ii) __________ this interpretation, worrying about the cultural or moral costs of their triumph and so giving some credence to the losers’ story.




SHOW ANSWER
Correct Ans:construe, collude in
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 68 to 67
68. Our present accountant is most ______; unlike the previous _____ incumbent, he has never made a mistake in all the years that he has worked for the firm. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:punctilious, unreliable
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 69 to 68
69. During the 1960's assessments of the family shifted remarkably, from general endorsement of it as a worthwhile, stable institution to wide-spread _______ it as an oppressive and bankrupt one whose _______ was both imminent and welcome. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:censure of, dissolution
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 70 to 69
70. The chemists _______ it was the philosopher’s stone, the physicians that it was an unmistakable ________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:pretended, panacea
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 71 to 70
71. Along with the other ______, he watched the waves ________ from the beachhead. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:surfers, undulating
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 72 to 71
72. Management can be defined as the process of ����.organizational goals by working with and through human and non-human resources to �����improve value added to the world.




SHOW ANSWER
Correct Ans:reaching, continuously
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 73 to 72
73. He was an ……….. musician, had been awarded the George medal during the second world war and …….. with the title of Rai Bahadur .




SHOW ANSWER
Correct Ans:accept,revolves
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 74 to 73
74. He has ________ sense of words. Therefore, the sentence he constructs are always _______ with rich meaning.




SHOW ANSWER
Correct Ans:cited,reason
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 75 to 74
75. Not all countries benefit _______ from liberalisation. The benefits tend to _______ first to the advantaged and to those with the right education to be able to benefit from the opportunities presented.




SHOW ANSWER
Correct Ans:perfect,store
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 76 to 75
76. The teacher must _______ the unique style of a learner in order to _______ it to desired knowledge.




SHOW ANSWER
Correct Ans:difficult,threat
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 77 to 76
77. If you are an introvert, you ______ to prefer working alone and, if possible, will _______ towards projects where you can work by yourself or with as few people as possible.




SHOW ANSWER
Correct Ans:tend, gravitate
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 78 to 77
78. Management can be defined as the process of ___________ organizational goals by working with and through human and nonhuman resources to __________ improve value added to the world. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:reaching, continuously
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 79 to 78
79. If you are ________ you tend to respond to stressful situation, in a calm, secure, steady and _______ way. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:resilient, rational
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 80 to 79
80. Unless new reserves are found soon the world's supply of coal is being ______ in such a way that with demand continuing to grow at present rates, reserves will be_________.. by the year 2050.




SHOW ANSWER
Correct Ans:depleted, exhausted
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Fill Blank Spaces (Double) questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Fill Blank Spaces (Double) @ Fresherslive

This page provides important questions on Fill Blank Spaces (Double) along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Fill Blank Spaces (Double) questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Fill Blank Spaces (Double) Online tests. Fill Blank Spaces (Double) Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Fill Blank Spaces (Double) Test questions Online @ Fresherslive?

Fill Blank Spaces (Double) questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Fill Blank Spaces (Double) may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Fill Blank Spaces (Double) questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Fill Blank Spaces (Double) questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Fill Blank Spaces (Double) in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Fill Blank Spaces (Double) Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Fill Blank Spaces (Double) test or get stuck on any particular question, our Fill Blank Spaces (Double) test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Fill Blank Spaces (Double), exercise these advanced Fill Blank Spaces (Double) questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Fill Blank Spaces (Double) Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status