Fill Blank Spaces (Double) Questions and Answers updated daily – English

Fill Blank Spaces (Double) Questions: Solved 401 Fill Blank Spaces (Double) Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Fill Blank Spaces (Double) Questions

From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 41 to 40
41. The play _________ so real, we almost forgot where we were, and believed we were watching the _________ scenes as they were acted so long ago.




SHOW ANSWER
Correct Ans:seemed, genuine
Explanation:
Here ‘seemed’ meaning 'give the impression of being something' and ‘looked’ fits the first blank. And in the second blank the appropriate word of real is genuine meaning 'not fake or counterfeit' fits perfectly.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 42 to 41
42. The way Christians and Muslims dress in their places of worship is not an ___________ for other Indians not to dress the way they ___________ do in their temples.




SHOW ANSWER
Correct Ans:argument, normally
Explanation:
An argument is a statement or set of statements that you use in order to try to convince people that your opinion about something is correct.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 43 to 42
43. Private tuition is in_________ because schools do not pay much ________ to weak students.




SHOW ANSWER
Correct Ans:vogue, attention
Explanation:
Here vogue refers to the prevailing fashion.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 44 to 43
44. India will have little _______________left with its 'Act East' partners, if its economy lacks the strength and competitiveness, enabling it to become a significant _________________ partner, in the Indo-Pacific region.




SHOW ANSWER
Correct Ans:leverage, economic
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 45 to 44
45. Growing amounts of space debris _________ a real risk to satellites and spacecraft, as the Oscar-winning film 'Gravity' ____________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:pose, demonstrated
Explanation:
Pose, demonstrated are suitable words.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 46 to 45
46. Banks caused a bubble, failed to do due __________ and ________ more than what was warranted to developers.




SHOW ANSWER
Correct Ans:diligence, lent
Explanation:
Diligence - careful and persistent work or effort.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 47 to 46
47. Caffeine, the ____ in coffee, has been called 'the most widely used psychoactive ____ on Earth'. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Stimulant, substance
Explanation:
Stimulant - a substance that raises levels of physiological or nervous activity in the body.
Here, stimulant, substance are the suitable word.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 48 to 47
48. Content that _____________ leaders or groups of the opposite ideology based on falsehoods, deepens communal _____________ or incites hatred have gained traction in the last few years.




SHOW ANSWER
Correct Ans:denigrates, polarization
Explanation:
Denigrates and Polarization are the correct suitable words for the blank here.

Denigrates means criticize unfairly; disparage.
Polarization means division into two sharply contrasting groups or sets of opinions or beliefs.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 49 to 48
49. The _________ to the free sim-card scheme offered by the telecom company ignorance about the scheme. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:response, abysmal
Explanation:
Abysmal - extremely bad or of a very low standard; terrible.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 50 to 49
50. Without giving any _________ numbers for employees to be affected by this continuous __________ process, the HR of the company said that "it is not that everyone being relieved is a bad performer".




SHOW ANSWER
Correct Ans:specific, restructuring
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 51 to 50
51. The ________ of new projects in the energy sector is _________ not only on low cost or profitability of the project but also on the sustainability.




SHOW ANSWER
Correct Ans:planning, fucused
Explanation:
Fucus = to lay emphasis.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 52 to 51
52. World economic growth, which was anyway __________, will be further dampened _________ to Brexit.




SHOW ANSWER
Correct Ans:gloomy, owing
Explanation:
Gloomy = without much hope of success; depressing.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 53 to 52
53. Owners of private hostels located in residential areas are not only ----------- taxes but are also functioning whimsically in the -------------- of any regulatory body.




SHOW ANSWER
Correct Ans:evading, absence
Explanation:
Evade: to find a way of not doing something that is morally or legally required to be done.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 54 to 53
54. The moment the staff opened the office, unidentified -----------, ----------- weapons entered and asked the cashier to hand over the keys to the vault.




SHOW ANSWER
Correct Ans:miscreants, brandishing
Explanation:
Brandish: to hold or wave something especially a weapon, in an aggressive or excited way.
Miscreants: persons who have done something wrong or illegal.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 55 to 54
55. While the General Data Protection Law came into force only in 2018, its ________ were made public in 2012 and have heavily ________ongoing legislative efforts in other countries.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Provisions, influenced
Explanation:
While the General Data Protection Law came into force only in 2018, its provisions were made public in 2012 and have heavily influenced ongoing legislative efforts in other countries.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 56 to 55
56. Since the judge has decided the child will live with her mother, the ____ argument between the parents is ___.




SHOW ANSWER
Correct Ans:custody, moot
Explanation:
The case for custody is going on between the parents. Thus, options A and C are eliminated. "Moot" is a noun, which means a mock judicial proceeding set up to examine a hypothetical case as an academic exercise.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 57 to 56
57. If ___________ are to prove fruitful, there must not only be sincerity on each side, but there must also be __________ in the sincerity of the other side.




SHOW ANSWER
Correct Ans:negotiations, faith
Explanation:
If negotiations are to prove fruitful, there must not only be sincerity on each side, but there must also be faith in the sincerity of the other side.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 58 to 57
58. The RBI has _________ a statement that the implementation of KYC forms should not lead to the denial of banking _______to customers.




SHOW ANSWER
Correct Ans:issued, services
Explanation:
The RBI has issued a statement that the implementation of KYC forms should not lead to the denial of banking services to customers.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 59 to 58
59. Then there is the virtuous NRI Parvinder. He falls in pyaar at _______ sight with Rumi; knows that he doesn't have a chance in hell yet decides to _______ his luck with her. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:first, push
Explanation:
Here only option (d) is grammatically and contextually correct. Hence – Then there is the virtuous NRI Parvinder. He falls in pyaar at first sight with Rumi; knows that he doesn't have a chance in hell yet decides to push his luck with her.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 60 to 59
60. We have a plan in _______, but we are not going to reveal it to the world. We do not want others to know about it. Everything has been given _______ to the Government, including our target events.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Place, confidentially
Explanation:
The sentence talks about not revealing something to the world and ‘confidentially’ means something secret. Hence – We have a plan in place, but we are not going to reveal it to the world. We do not want others to know about it. Everything has been given confidentially to the Government, including our target events.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Fill Blank Spaces (Double) questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Fill Blank Spaces (Double) @ Fresherslive

This page provides important questions on Fill Blank Spaces (Double) along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Fill Blank Spaces (Double) questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Fill Blank Spaces (Double) Online tests. Fill Blank Spaces (Double) Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Fill Blank Spaces (Double) Test questions Online @ Fresherslive?

Fill Blank Spaces (Double) questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Fill Blank Spaces (Double) may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Fill Blank Spaces (Double) questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Fill Blank Spaces (Double) questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Fill Blank Spaces (Double) in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Fill Blank Spaces (Double) Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Fill Blank Spaces (Double) test or get stuck on any particular question, our Fill Blank Spaces (Double) test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Fill Blank Spaces (Double), exercise these advanced Fill Blank Spaces (Double) questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Fill Blank Spaces (Double) Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status