Fill Blank Spaces (Double) Questions and Answers updated daily – English

Fill Blank Spaces (Double) Questions: Solved 401 Fill Blank Spaces (Double) Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Fill Blank Spaces (Double) Questions

Direction: In the given question, two statements with a blank in each are given. These statements are followed by five alternatives. Choose the one which fits into the set of statements.

Refer the above for the Questions 21 to 20
21. A) If Kate and Mark do not punish their son soon, he will believe he can avoid consequences by displaying a __________ smile.
B) Even though the model is in her forties, she still uses her __________ looks to grace the covers of teen magazines.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Winsome
Explanation:
Winsome is the correct usage since the sentences demand an adjective.
Winsome means charming in a naïve way and pleasant means being in harmony or in a pleasing way.
Hence, Fourth option is the most suitable response.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 22 to 21
22. When Sri Lankan cricketers __________out wearing pollution masks in the middle of a Test match at the Feroz Shah Kotla ground in Delhi,it _______ a new low for the city.




SHOW ANSWER
Correct Ans:trooped, heralded
Explanation:
The meaning of word Trooped is out-the current or future process of leaving. It usually signifies leaving one area for another. The meaning of word Heralded is-be a sign that (something) is about to happen.

The correct words to fill in the blanks are trooped and heralded.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 23 to 22
23. A major security ________came to the fore during Prime Minister Narendra Modi's visit as his ________ was misled by a police van directing the way.




SHOW ANSWER
Correct Ans:lapse, cavalcade
Explanation:
The meaning of word Forefront is-the leading or most important position or place.
The meaning of word Lapse is-a brief or temporary failure
Cavalcade-a formal procession of people walking, on horseback, or riding in vehicles.
The correct words to fit the blanks are lapse and cavalcade.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 24 to 23
24. In its National Security Strategy (NSS), the U.S. has called China a "challenger" and "rival" while welcoming India's_______ as a "leading global power and stronger strategic and defence partner", and declared that it ______ to increase 'Quadrilateral' cooperation with Japan, Australia, and India.




SHOW ANSWER
Correct Ans:emergence, seeks
Explanation:
The meaning of Emergence is-the process of coming into existence or prominence.
The meaning of Seeks is-attempt or desire to obtain or achieve (something).
The correct words to fit in the blanks are emergence and seeks.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 25 to 24
25. The way in which the_______Indian batting line-up ______against genuine fast bowling is well known.




SHOW ANSWER
Correct Ans:famed, collapses
Explanation:
The meaning of Famed is-renowned; well known by many people.
The meaning of Collapses is-fail suddenly and completely.
The words that fit in are famed and collapses.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 26 to 25
26. Pakistan appears to have________ low in its treatment of Kulbhushan Jadhav's family members by not only violating the letter and spirit of the understanding about this but also conducting the meeting in a _____and intimidating atmosphere, thereby defeating the very purpose of such a reunion.




SHOW ANSWER
Correct Ans:stooped, hostile
Explanation:
The meaning of word Stooped is-lower one's moral standards so far as to do something reprehensible. The meaning of word Hostile is-unsolicited and restricted by the management of a target company/authority.
The correct words to fit in the blanks are stooped and hostile.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 27 to 26
27. Mr. Hegde's remarks are not_____ those of an elected representative who swears______ to the Constitution.




SHOW ANSWER
Correct Ans:befitting, allegiance
Explanation:
The meaning of word Befitting is-appropriate to the occasion. The meaning of word Allegiance is-loyalty or commitment to a superior or to a group or cause.
The correct words are befitting and allegiance.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 28 to 27
28. It is in the second and third years of the child's life that the ________ of the development of the mental processes is most apparent, and it might seem more reasonable to adopt a strictly _________ order to note the same.




SHOW ANSWER
Correct Ans:rapidity, chronological
Explanation:
Stimulus means an agent or action or condition that elicits a response.
celestial which means 'relating to the heavens' or 'divine'
Chronological means arranged in order of time of occurrence
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 29 to 28
29. The _________ levels of inequality are a result of a _________ distribution of wealth resources and power legally enforced.




SHOW ANSWER
Correct Ans:staggering, skewed
Explanation:
The word 'staggering' which means 'very shocking and surprising' and the word 'skewed' which means 'not even' fit the blanks both grammatically and contextually.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 30 to 29
30. Warning that the current stock market __________ could be a bubble, the Chief Economic Advisor said investors needed to be extra __________ about their investments in light of the risk of a sharp correction.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Buoyancy, cautious
Explanation:
A bubble in the stock market is caused by the markets being too high. Thus, options A and D can be eliminated.

Also, the statement talks about the risk to investors due to the possibility of a correction. Hence, option E gets eliminated due to illogical blank two.

Out of options B and C, B is grammatically incorrect.

Option C is correct as both the blanks fit in well contextually and grammatically.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 31 to 30
31. Pedestrians complain that there is no _________ left for them to walk at pedestrian crossings near major junctions as they are _________ upon by motorists.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Space, encroached
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 32 to 31
32. Holding simultaneous elections to the Lok Sabha and State Assembly may have larger _________, but there is a _________ that it could disadvantage regional parties.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Benefits, perception
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 33 to 32
33. An efficient logistics system lies at the __________ of any well-functioning military, and this is especially complicated for the Indian Armed Forces given the__________ environments and conditions they operate in.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Heart, diverse
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 34 to 33
34. Urbanisation in the country is a complex process, since it is defined not by a constant migration of rural residents but by the _______ of workers and the expansion of big cities through the _______ of neighbouring towns.




SHOW ANSWER
Correct Ans:flow, addition
Explanation:
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 35 to 34
35. Hong Kong, on Saturday, _______ a new high-speed rail link to ______ China that will vastly decrease travel times.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Opened, inland
Explanation:
The words 'opened' and 'Inland' are grammatically correct.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 36 to 35
36. In a society that abhors ___________, the nonconformist is persistently _____________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:rebelliousness, suppressed
Explanation:
rebelliousness - restricting against govt
suppressed - put down forcibly.
Abhor - hatred.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 37 to 36
37. The problem of housing shortage __________ with the population explosion has also been _______________ by this policy.




SHOW ANSWER
Correct Ans:compounded, addressed
Explanation:
Compounded - a composite whole
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 38 to 37
38. Universities have ______ greatness not only because they had able and wise teachers, but also because they ______ intelligent and creative students.




SHOW ANSWER
Correct Ans:achieved, attracted
Explanation:
Achieved and attracted correctly fits.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 39 to 38
39. In one shocking instance of__________research, one of the nation's most influential researchers in the field of genetics reported on experiments that were never carried out and published _________scientific papers on his non-existent work.




SHOW ANSWER
Correct Ans:fraudulent, deceptive
Explanation:
Comprehensive - including all elements.
Abstract - existing in thought.
Fraudulent - involving criminal deception.
Deceptive - impression different from the true one.
Workspace



From the given options choose the correct  word suitable to fill in the blank spaces.   

Refer the above for the Questions 40 to 39
40. The student was fairly _____ of passing, yet previous experiences with this teacher left him _____.




SHOW ANSWER
Correct Ans:confident, uncertain
Explanation:
Here yet used is a contrast indicator so the words would be opposite to each other.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Fill Blank Spaces (Double) questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Fill Blank Spaces (Double) @ Fresherslive

This page provides important questions on Fill Blank Spaces (Double) along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Fill Blank Spaces (Double) questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Fill Blank Spaces (Double) Online tests. Fill Blank Spaces (Double) Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Fill Blank Spaces (Double) Test questions Online @ Fresherslive?

Fill Blank Spaces (Double) questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Fill Blank Spaces (Double) may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Fill Blank Spaces (Double) questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Fill Blank Spaces (Double) questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Fill Blank Spaces (Double) in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Fill Blank Spaces (Double) Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Fill Blank Spaces (Double) test or get stuck on any particular question, our Fill Blank Spaces (Double) test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Fill Blank Spaces (Double), exercise these advanced Fill Blank Spaces (Double) questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Fill Blank Spaces (Double) Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status