File Location Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

File Location Questions: Solved 59 File Location Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

File Location Questions

41. In contiguous memory allocation ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:each process is contained in a single contiguous section of memory
Explanation:
Workspace



42. The operating system is ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:either a or b (depending on the location of interrupt vector)
Explanation:
Workspace



43. The main memory accommodates ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:operating system
Explanation:
Workspace



44. Which protocol establishes the initial logical connection between a server and a client?




SHOW ANSWER
Correct Ans:mount protocol
Explanation:
Workspace



45. If the block of free-space list is free then bit will _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:1
Explanation:
Workspace



46. In which type of allocation method each file occupy a set of contiguous block on the disk?




SHOW ANSWER
Correct Ans:contiguous allocation
Explanation:
Workspace



47. The data structure used for file directory is called ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:hash table
Explanation:
Workspace



48. What is raw disk?




SHOW ANSWER
Correct Ans:disk without file system
Explanation:
Workspace



49. When a process closes the file _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:both (a) and (b)
Explanation:
Workspace



50. To create a new file application program calls _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:logical file system
Explanation:
Workspace



51. A file control block contains the information about ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:all of the above
Explanation:
Workspace



52. Management of metadata information is done by _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:logical file system
Explanation:
Workspace



53. File system fragmentation occurs when ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:unused space or single file are not contiguous
Explanation:
Workspace



54. Which one of the following explains the sequential file access method?




SHOW ANSWER
Correct Ans:read bytes one at a time, in order
Explanation:
Workspace



55. Mapping of network file system protocol to local file system is done by ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:network file system
Explanation:
Workspace



56. Mapping of file is managed by ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:file metadata
Explanation:
Workspace



57. Which file is a sequence of bytes organized into blocks understandable by the system's linker ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:object file
Explanation:
Workspace



58. File type can be represented by ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:file extension
Explanation:
Workspace



59. By using the specific system call, we can ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:all of these
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing File Location questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on File Location @ Fresherslive

This page provides important questions on File Location along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the File Location questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these File Location Online tests. File Location Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice File Location Test questions Online @ Fresherslive?

File Location questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on File Location may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the File Location questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive File Location questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on File Location in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For File Location Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear File Location test or get stuck on any particular question, our File Location test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of File Location, exercise these advanced File Location questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample File Location Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status