File Location Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge



29 File Location Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge File Location online test. File Location Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

File Location Questions

1. To create a file



SHOW ANSWER
Correct Ans:both (a) and (b)
Explanation:


2. ______ is a unique tag, usually a number, identifies the file within the file system.



SHOW ANSWER
Correct Ans:File identifier
Explanation:


3. The first fit, best fit and worst fit are strategies to select a ______.



SHOW ANSWER
Correct Ans:free hole from a set of available holes
Explanation:


4. In fixed sized partition, the degree of multiprogramming is bounded by ___________.



SHOW ANSWER
Correct Ans:the number of partitions
Explanation:


5. When memory is divided into several fixed sized partitions, each partition may contain ________.



SHOW ANSWER
Correct Ans:exactly one process
Explanation:


6. Using transient code, _______ the size of the operating system during program execution.



SHOW ANSWER
Correct Ans:changes
Explanation:


7. Transient operating system code is code that :



SHOW ANSWER
Correct Ans:comes and goes as needed
Explanation:


8. The operating system and the other processes are protected from being modified by an already running process because :



SHOW ANSWER
Correct Ans:every address generated by the CPU is being checked against the relocation and limit registers
Explanation:


9. With relocation and limit registers, each logical address must be _______ the limit register.



SHOW ANSWER
Correct Ans:less than
Explanation:


10. The relocation register helps in :



SHOW ANSWER
Correct Ans:to protect the address spaces of processes
Explanation:


11. In contiguous memory allocation :



SHOW ANSWER
Correct Ans:each process is contained in a single contiguous section of memory
Explanation:


12. The operating system is :



SHOW ANSWER
Correct Ans:either a or b (depending on the location of interrupt vector)
Explanation:


13. The main memory accommodates :



SHOW ANSWER
Correct Ans:operating system
Explanation:


14. Which protocol establishes the initial logical connection between a server and a client?



SHOW ANSWER
Correct Ans:mount protocol
Explanation:


15. If the block of free-space list is free then bit will



SHOW ANSWER
Correct Ans:1
Explanation:


16. In which type of allocation method each file occupy a set of contiguous block on the disk?



SHOW ANSWER
Correct Ans:contiguous allocation
Explanation:


17. The data structure used for file directory is called



SHOW ANSWER
Correct Ans:hash table
Explanation:


18. What is raw disk?



SHOW ANSWER
Correct Ans:disk without file system
Explanation:


19. When a process closes the file



SHOW ANSWER
Correct Ans:both (a) and (b)
Explanation:


20. To create a new file application program calls



SHOW ANSWER
Correct Ans:logical file system
Explanation:



12


Are you seeking for good platform for practicing File Location questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on File Location @ Fresherslive

This page provides important questions on File Location along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the File Location questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these File Location Online tests. File Location Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice File Location Test questions Online @ Fresherslive?

File Location questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on File Location may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the File Location questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive File Location questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on File Location in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For File Location Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear File Location test or get stuck on any particular question, our File Location test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of File Location, exercise these advanced File Location questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample File Location Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.