File Extensions Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

File Extensions Questions: Solved 104 File Extensions Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

File Extensions Questions

81. What is extension of plain text file ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.txt
Explanation:
Workspace



82. What is meaning of .rtf file ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rich Text Format
Explanation:
Workspace



83. What is extension of Microsoft Word Document ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.doc
Explanation:
Workspace



84. What is meaning of .mng ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Multiple Network Graphic
Explanation:
Workspace



85. Which of the following is the correct option of Fortran ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.f03
Explanation:
Workspace



86. Which of the following is the Pascal file extension ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:pas
Explanation:
Workspace



87. .ilb is the extension of which file ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Intermediate StarOffice interface definition file.
Explanation:
Workspace



88. What is the correct option of Cascading style sheet extension ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.css
Explanation:
Workspace



89. What is the correct option of Extended Markup Language extension ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.xml
Explanation:
Workspace



90. .asp is the extension of which file ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Active Server Page.
Explanation:
Workspace



91. What is the correct option of MS-DOS batch file extension ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.bat
Explanation:
Workspace



92. GIF is the extension of which file ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Image source format
Explanation:
Workspace



93. .jsp is the extension of which file __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Java Server Page file.
Explanation:
Workspace



94. What is the correct option of Include file extension ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.inc
Explanation:
Workspace



95. .fmt is the extension of which file?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Format file
Explanation:
Workspace



96. What is the correct option of Font file?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.font
Explanation:
Workspace



97. What is the correct option of Compiler command file ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.cmd
Explanation:
Workspace



98. .jar is the extension of which file ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Java classes archive file.
Explanation:
Workspace



99. What is the correct option of Compiled java source code file ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.class
Explanation:
Workspace



100. .dll is the extension of which file ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Win32 dynamic linked library.
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing File Extensions questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on File Extensions @ Fresherslive

This page provides important questions on File Extensions along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the File Extensions questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these File Extensions Online tests. File Extensions Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice File Extensions Test questions Online @ Fresherslive?

File Extensions questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on File Extensions may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the File Extensions questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive File Extensions questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on File Extensions in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For File Extensions Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear File Extensions test or get stuck on any particular question, our File Extensions test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of File Extensions, exercise these advanced File Extensions questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample File Extensions Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status