File Extensions Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

File Extensions Questions: Solved 104 File Extensions Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

File Extensions Questions

21. .psd is extension of ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Adobe Photoshop Document
Explanation:
Workspace



22. .obj is extension of ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Wavefront 3D Object File
Explanation:
Workspace



23. .wps is extension of ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Microsoft Works Word Processor Document
Explanation:
Workspace



24. .msg is extension of ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Outlook Mail Message
Explanation:
Workspace



25. .mpa is extension of ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:MPEG-2 Audio File
Explanation:
Workspace



26. Which of following is corrected extension of a database file ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.db
Explanation:
Workspace



27. .8bi is extension of ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Photoshop Plug-in
Explanation:
Workspace



28. .css is extension of ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cascading Style Sheet
Explanation:
Workspace



29. What is extension of Windows Media Video File ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.wmv
Explanation:
Workspace



30. What is extension of Macromedia Flash Movie ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.swf
Explanation:
Workspace



31. .xll is extension of ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Excel Add-In File
Explanation:
Workspace



32. What is extension of Windows Cabinet File ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.cab
Explanation:
Workspace



33. What is extension of Windows Memory Dump File?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.dmp
Explanation:
Workspace



34. What is extension of Window System File ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.sys
Explanation:
Workspace



35. Which among following is extension of a Configuration File ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.cfg
Explanation:
Workspace



36. What is extension of Windows Initialization File ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.ini
Explanation:
Workspace



37. What is extension of Common Gateway Interface Script ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.cgi
Explanation:
Workspace



38. .bat is extension of ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:DOS Batch File
Explanation:
Workspace



39. .qt is extension of ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Apple QuickTime Movie
Explanation:
Workspace



40. What is extension of real audio file ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.ra
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing File Extensions questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on File Extensions @ Fresherslive

This page provides important questions on File Extensions along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the File Extensions questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these File Extensions Online tests. File Extensions Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice File Extensions Test questions Online @ Fresherslive?

File Extensions questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on File Extensions may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the File Extensions questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive File Extensions questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on File Extensions in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For File Extensions Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear File Extensions test or get stuck on any particular question, our File Extensions test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of File Extensions, exercise these advanced File Extensions questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample File Extensions Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status