File Extensions: Solved 104 File Extensions Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

File Extensions Questions

1. Files with VXD extension represent




SHOW ANSWER
Correct Ans:device drivers
Explanation:


2. Which of the following is the correct option of Fortran




SHOW ANSWER
Correct Ans:.f03
Explanation:


3. Which of the following is the Pascal file extension




SHOW ANSWER
Correct Ans:pas
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. .ilb is the extension of which file




SHOW ANSWER
Correct Ans:Intermediate StarOffice interface definition file.
Explanation:


5. What is the correct option of Cascading stylesheet extension




SHOW ANSWER
Correct Ans:.css
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. .asp is the extension of which file




SHOW ANSWER
Correct Ans:Active Server Page.
Explanation:


7. What is the correct option of Extended Markup Language extension




SHOW ANSWER
Correct Ans:.xml
Explanation:


8. What is the correct option of MS-DOS batch file extension




SHOW ANSWER
Correct Ans:.bat
Explanation:


9. GIF is the extension of which file




SHOW ANSWER
Correct Ans:Image source format
Explanation:


10. .jsp is the extension of which file




SHOW ANSWER
Correct Ans:Java Server Page file.
Explanation:


11. What is the correct option of Include file extension




SHOW ANSWER
Correct Ans:.inc
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. .fmt is the extension of which file




SHOW ANSWER
Correct Ans:Format file.
Explanation:


13. What is the correct option of Font file




SHOW ANSWER
Correct Ans:.font
Explanation:


14. What is the correct option of Compiler command file.




SHOW ANSWER
Correct Ans:.cmd
Explanation:


15. .jar is the extension of which file




SHOW ANSWER
Correct Ans:Java classes archive file.
Explanation:


16. What is the correct option of Compiled java source code file.




SHOW ANSWER
Correct Ans:.class
Explanation:


17. .dll is the extension of which file




SHOW ANSWER
Correct Ans:Win32 dynamic linked library.
Explanation:


18. Which is the COBOL source file extension




SHOW ANSWER
Correct Ans:.cpl
Explanation:


19. .unx is the extension of which file




SHOW ANSWER
Correct Ans:UNIX-specific makefile
Explanation:


20. .aspx is extension of ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Active Server Page Extended File Plugin Files
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing File Extensions questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on File Extensions @ Fresherslive

This page provides important questions on File Extensions along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the File Extensions questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these File Extensions Online tests. File Extensions Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice File Extensions Test questions Online @ Fresherslive?

File Extensions questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on File Extensions may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the File Extensions questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive File Extensions questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on File Extensions in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For File Extensions Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear File Extensions test or get stuck on any particular question, our File Extensions test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of File Extensions, exercise these advanced File Extensions questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample File Extensions Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.