Error Detection Questions and Answers updated daily – English

Error Detection Questions: Solved 1027 Error Detection Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Error Detection Questions

Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 121 to 120
121. He has relinquished (1)/ all control by(2)/ the family business (3)/ to his daughter. (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:2
Explanation:
The error is in 'all control by'. It should be 'all control over'. The correct statement is 'He has relinquished all control over the family business to his daughter.'
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 122 to 121
122. If untreated, kala-azar can kill within two years of the (A)/ onset of the ailment, though the availability of a range of (B)/ drugs for almost an century, has meant that less (C)/ than 1 in 1,000 now succumb to the disease. (D)/ No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:C
Explanation:
Error is in part C. Error: Article usage
Use of 'an' is incorrect before 'century'. Instead of 'an', 'a' should be used.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 123 to 122
123. Because of the Internet (A)/ working at jobs (B)/ at home (C)/ have become much more common (D)/ No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
The error is in in D part. The error is “have become,” which should be “has become.” The plural form of the auxiliary verb “have” is incorrect because the subject of the independent clause is “working,” which is singular and thus takes a singular verb, “working has” The other underlined sections are correct.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 124 to 123
124. The human mind allows for possibilities that the human body does not permit. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:No error
Explanation:
There is No error in the given statement.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 125 to 124
125. An expert committee report on faulty hip prosthetics (A)/sold by a subsidiary of the U.S. firm (B)/Johnson & Johnson has revealed incriminating (C)/details about its negligence of dealing with Indian patients. (D)/




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
The error is in part 'D' of the sentence. It should be 'in' instead of 'of'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 126 to 125
126. The court ruled he could not (A)/be held personally liable to (B)/ his wife"™s debts. (C)/ No Error (D)




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
Replace ‘liable to’ with ‘liable for’.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 127 to 126
127. New types of electrical circuits (A)/ has been developed(B)/ by our engineers.(C)/No Error (D)




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
Replace ‘has been developed’ with ‘have been developed’.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 128 to 127
128. I do love the apartment, but that"™s (A)/ besides the mark because I don"™t have enough (B)/money for a security deposit right now.(C)/ No Error (D)




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
Replace ‘besides the mark’ with ‘beside the mark’.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 129 to 128
129. Reena was so tired/(A) that she could not hardly (B)/ talk to the guests for a few minutes. (C)/ No Error (D)




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
Remove ‘not’ before ‘hardly’ as ‘hardly’ is a negative word in itself.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 130 to 129
130. Mir Qasim took the drastic step of abolishing (1)/ all duties on internal trade, thus giving (2) / his own subject a concession that (3)/ the English had seized by force. (4) / No error (5)




SHOW ANSWER
Correct Ans:his own subject a concession that
Explanation:
The error is in the statement is in the third part. 'subject' should be replaced with 'subjects'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 131 to 130
131. Because I consider (1)/ myself a person of dignity, (2)/ I will not lie on the witness stand (3) even to protect myself.(4) / No error (5)




SHOW ANSWER
Correct Ans:No error
Explanation:
There is no error in the statement.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 132 to 131
132. The boy"™s parents were surprised that (A)/ he would excel with athletics since (B)/neither of them played sports in school. (C)/ No Error (D)




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
Replace ‘excel with’ by ‘excel in’.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 133 to 132
133. Some people get used to (A)/ changes very easily (B)/ than others do (C)/ No Error (D)




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
Replace 'very' with 'more'.
Workspace



134. The given sentence has been broken up into four different parts. The error, if any, will be in any one part of the sentence. Select the option which contains the part of the sentence which has an error (spelling, grammatical or contextual).




SHOW ANSWER
Correct Ans:The candidate vendetta
Explanation:
Here 'candidate's' should be used instead of 'candidate'.
Workspace



135. The given sentence has been broken up into four different parts. The error, if any, will be in any one part of the sentence. Select the option which contains the part of the sentence which has an error (spelling, grammatical or contextual). 




SHOW ANSWER
Correct Ans:No error
Explanation:
All are correct. So no error.
Workspace



136. The given sentence has been broken up into four different parts. The error, if any, will be in any one part of the sentence. Select the option which contains the part of the sentence which has an error (spelling, grammatical or contextual).




SHOW ANSWER
Correct Ans:but no substitute has yet be found for water.
Explanation:
Here, 'been' should be used instead of 'be'.
Workspace



137. The given sentence has been broken up into four different parts. The error, if any, will be in any one part of the sentence. Select the option which contains the part of the sentence which has an error (spelling, grammatical or contextual).




SHOW ANSWER
Correct Ans:Because of his innocence, he cannot distinguish a cheat for an honest person.
Explanation:
Here, 'from' should be used instead of 'for'.
Workspace



138. The given sentence has been broken up into four different parts. The error, if any, will be in any one part of the sentence. Select the option which contains the part of the sentence which has an error (spelling, grammatical or contextual). 




SHOW ANSWER
Correct Ans:might can be put to him
Explanation:
'Can' should be removed to form a grammatically and contextually correct sentence.
Workspace



139. Given below a sentence is divided into four parts, the part which is mentioned in bold is error free. Find if there is any error in remaining parts of the sentence and mark that as your answer.

The Indian High Commission in Colombo on Tuesday (1)/confirmed that at least 10 Indians had been killed in Sunday"™s serial blasts.(2)/External Affairs Minister Sushma Swaraj had before said that(3)/officials on the ground were identifying the victims.(4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:3
Explanation:
Here, 'before' should be replaced with 'earlier'.
Workspace



140. Read the sentence to find out whether there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number corresponding to that part will be your answer. Ignore the errors of punctuation if any.

The team were unanimous (1)/ in its choice of (2)/ the lead actress in the school play (3)/ to be held in a month. (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:1
Explanation:
Here,'were' must be replaced with 'was' to form a grammatically correct sentence.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Error Detection questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Error Detection @ Fresherslive

This page provides important questions on Error Detection along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Error Detection questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Error Detection Online tests. Error Detection Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Error Detection Test questions Online @ Fresherslive?

Error Detection questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Error Detection may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Error Detection questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Error Detection questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Error Detection in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Error Detection Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Error Detection test or get stuck on any particular question, our Error Detection test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Error Detection, exercise these advanced Error Detection questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Error Detection Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status