Error Detection Questions and Answers updated daily – English

Error Detection Questions: Solved 1027 Error Detection Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Error Detection Questions

Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 101 to 100
101. Tom was obsessed by the belief that, (A)/ one by one, everyone around him (B)/ were being abducted (C)/ and replaced by aliens. (D)/ No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:C
Explanation:
In the third part of the sentence "were" will be replaced by the word “was” because there are many pronouns like "Everybody, Anybody, Anything , Any, Each, Either, Nobody, Everyone" etc. which are always followed with singular verbs.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 102 to 101
102. In addition, the process (A)/ of frame a new and (B)/ inclusive constitution needs(C)/ to be expedited.(D)/




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
Error is in part B. Use 'framing' and not 'frame' to make the sentence correct.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 103 to 102
103. Those present (A)/were all astonished (B)/to the results(C) /of the election (D)./ No Error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:C
Explanation:
In the third part of the sentence "to" should be replaced by the preposition “at” because the words like startled/ astonished/ amazed is followed by the preposition "at". All other options are absolutely correct.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 104 to 103
104. However, sharing the same tariff rates within (A)/ the EU would severely limit Britain"™s (B)/ room for manoeuvre in negotiate (C)/ trade agreements with non-EU nations. (D)/




SHOW ANSWER
Correct Ans:C
Explanation:
Error is in part C. Use of 'negotiate' is incorrect and 'negotiating' will be used.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 105 to 104
105. The Green Revolution may have (A)/ made Punjab the food bowl of India, (B)/ but it has left behind other problems (C)/ for the farmers to grappling with. (D)/




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
Error is in part D. Use 'grapple' and not 'grappling'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 106 to 105
106. Their produce is checked in (A)/ the warehouse and each farmers are (B)/ issued a certificate corresponding (C)/ to the amount of produce he brought. (D)




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
Here, 'are' must be replaced by 'is'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 107 to 106
107. He was successful in (A)/ winning the support of many (B)/ of the younger princes, and in (C)/ establish a new court of justice. (D)/ No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
Here, 'establish' should be replaced by 'establishing'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 108 to 107
108. Mentors are expected to share (1)/ clinical knowledge, develop necessary (2)/ skills, help others succeed and (3)/ supporting the profession. (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:4
Explanation:
Here, 'supporting' should be replaced by 'support'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 109 to 108
109. The loss of his (1)/ patrimony did not (2)/ prevent Propertius (3)/ from receiving a superior education. (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:No error
Explanation:
The given sentence is grammatically correct.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 110 to 109
110. Martha recently told to me (1)/ his summer plant testing (2)/ project was a (3)/ major disappointment. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:1
Explanation:
Here, 'to' should be removed to make the sentence grammatically correct.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 111 to 110
111. His immediately ancestors (1)/ had been constables of (2)/ the kingdom of Cyprus for (3)/ the Venetian Republic since 1464. (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:1
Explanation:
Here, 'immediately' should be replaced by 'immediate'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 112 to 111
112. Wheat production in the region (1)/ will fall drastically (2)/ unless we do anything (3)/ to stop climate change.(4)/ No error (5).




SHOW ANSWER
Correct Ans:3
Explanation:
The correct sentence is 'Wheat production in the region will fall drastically unless we do something to stop climate change'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 113 to 112
113. In addition the assistance from the renters, (1)/ the money finally gave her (2)/ an income of her own, and (3)/ the token of independence that went with it. (4)/ No error (5) 




SHOW ANSWER
Correct Ans:1
Explanation:
The correct sentence is 'In addition to the assistance from the renters, the money finally gave her an income of her own, and the token of independence that went with it.'
Workspace



114. The following sentence is divided into 4 parts. Among them, one or more parts may have a grammatical or contextual error. Kindly choose, from the given options, the set of parts that do not have an error and are grammatically and contextually correct.

The north-eastern state of Assam (A) / is among the most ethnically, linguistically, (B) / religiously and topographically mixed (C) / bits of India but is also the most combustible. (D)




SHOW ANSWER
Correct Ans:No error
Explanation:
The given sentence is grammatically and contextually correct.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 115 to 114
115. The biggest platforms for budding (A)/ singers in today's age (B)/ are reality shows but they're(C)/ a dime in dozen(D). 




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
The correct sentence is 'The biggest platforms for budding singers in today’s age are reality shows but they’re a dime a dozen'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 116 to 115
116. I had hoped to have met him yesterday (A)/ to discuss the matter with him (B)/ but he was not in his house, (C)/ and so I could not meet him. (D)/ No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:A
Explanation:
The error is in Fragment (A). Here it is be 'I had hoped to meet him yesterday' instead of 'I had hoped to have met him yesterday'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 117 to 116
117. At the end of the year (A) /every student who had done (B)/ adequate work (C)/ was automatically promoted.(D)/ No error (E) 




SHOW ANSWER
Correct Ans:E
Explanation:
There is no error in the given statement.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 118 to 117
118. The world we see (A)/ today is totally different (B)/ than we have seen (C)/ in the 20th century. (D)/ No Error (E).




SHOW ANSWER
Correct Ans:C
Explanation:
The preposition that should be used with ‘different’ is 'from' and not 'than'. Hence there is an error in part C of the given sentence.

The correct sentence will be –
'The world we see today is totally different from what we have seen in the 20th century'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 119 to 118
119. Not only Shivangi (A)/ spied on (B)/ Richa but (C)/ also on Roohi. (D)/ No Error (E).




SHOW ANSWER
Correct Ans:A
Explanation:
Part A is erroneous here. The usage of conjunction 'not only....but also' in the given sentence is wrong.

The correct sentence will be –
'Shivangi not only spied on Richa but also on Roohi.'
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 120 to 119
120. The company (1)/ is planning (2)/ a training programme (3)/ for their senior officers (4)/ sometime in December.(5)




SHOW ANSWER
Correct Ans:4
Explanation:
The error is in 'programme for their'. A singular pronoun-adjective 'its' should be used and not 'their' to refer to a collective noun, a company, when the member of the collective noun are considered a unit. The correct statement is 'The company is planning a training programme for its senior officers sometime in December.'
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Error Detection questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Error Detection @ Fresherslive

This page provides important questions on Error Detection along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Error Detection questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Error Detection Online tests. Error Detection Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Error Detection Test questions Online @ Fresherslive?

Error Detection questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Error Detection may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Error Detection questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Error Detection questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Error Detection in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Error Detection Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Error Detection test or get stuck on any particular question, our Error Detection test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Error Detection, exercise these advanced Error Detection questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Error Detection Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status