Error Detection Questions and Answers updated daily – English

Error Detection Questions: Solved 1027 Error Detection Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Error Detection Questions

Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 81 to 80
81. Majority of the banks / today uses technology / to reach out to those / living in rural areas./ No error




SHOW ANSWER
Correct Ans:today uses technology
Explanation:
Replace ‘uses’ with ‘use’.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 82 to 81
82. I was surprised to hear (1)/ that it was the seven-hour trip (2)/ up green mountains which (3)/ they completed so fast(4)/ No error (5).




SHOW ANSWER
Correct Ans:2
Explanation:
Replace 'the' with 'a'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 83 to 82
83. Our team has spent (A)/ the night entirely (B)/ awake trying to decide (C)/ what strategy to adopt. (D)/ No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
Replace ‘the night entirely’ to ‘the entire night’.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 84 to 83
84. One of the key contributions of the feminist theory (A)/ is the creation of distinction between (B)/ 'sex' and 'gender'. A distinction that has subsequently been developed differently (C)/ by various strands about feminist thought (D)/ No Error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
Replace 'about' by 'of '.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 85 to 84
85. The doctors said that (1)/ he was making good progress (2)/ and would not (3)/ need an operation. (4)/ No error (5)




SHOW ANSWER
Correct Ans:5
Explanation:
No correction needed.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 86 to 85
86. The Kerala government sought (1)/ its rejection but the city civil court (2)/ turned down there plea. (3)/ The appeal then reached the Supreme Court. (4)/ No error (5)




SHOW ANSWER
Correct Ans:3
Explanation:
Use ‘their’ instead of ‘there’.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 87 to 86
87. Due to urgent work at (1)/ the office and heavy traffic on (2)/ the roads, I was unable (3)/ to catch the last train .(4)/ No Error (5)




SHOW ANSWER
Correct Ans:1
Explanation:
Replace ‘Due to’ to ‘Owing to or Because of’ since due to is never used to start sentences.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 88 to 87
88. Still, the maker of Mirai fuel (1)/ cell vehicle (FCV) is sticking to its (2)/ view that the hydrogen fuel cell are the (3)/ ultimate "green car" technology. (4)/ No error.




SHOW ANSWER
Correct Ans:3
Explanation:
Replace ‘are’ by ‘is’.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 89 to 88
89. The decoration (A)/ of the new office block (B)/, including the furniture and curtains (C)/ are most pleasing. (D)/ No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:4
Explanation:
Replace ‘are’ by ‘is’.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 90 to 89
90. The study was conceptualised in (1)/ the state and district levels with (2)/ data collected from every (3)/ nook and corner of the country. (4)/ No error. (5)




SHOW ANSWER
Correct Ans:1
Explanation:
Instead of ‘in’ , ‘at’ comes.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 91 to 90
91. I recommend (1)/ you eat only organic fruits (2)/ and vegetables, (3)/ that are available in local grocery stores .(4)/ No error (5)




SHOW ANSWER
Correct Ans:4
Explanation:
Replace 'that' with 'which'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 92 to 91
92. He was a (1)/ well known economist (2)/ who usual wrote (3)/ for international journals.(4)/ No error(5)




SHOW ANSWER
Correct Ans:3
Explanation:
Instead of ' usual ' 'usually' comes.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 93 to 92
93. If I would have realised (1) / what a bad shape our library is in (2) / I would have done something (3) / to arrest the deterioration.(4) / No error (5)




SHOW ANSWER
Correct Ans:1
Explanation:
Here instead of I ‘would have’ realised , I ‘had’ realised comes.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 94 to 93
94. With the demands of industry(1)/ and service sectors changing(2)/ at such a rapid pace, students need to(3)/ be sharp and choose a career wisely.(4)/ No error (5)




SHOW ANSWER
Correct Ans:5
Explanation:
No error.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 95 to 94
95. According to the rating agency, the rating remains (1)/ under watch with developing implications (2)/ in light of the merger proposal among IBHFL (3)/and Lakshmi Vilas Bank (LVB).(4)/ No error (5)




SHOW ANSWER
Correct Ans:3
Explanation:
Instead of proposal ‘among’ IBHFL and Lakshmi Vilas Bank, proposal ‘between’ IBHFL and Lakshmi Vilas Bank comes.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 96 to 95
96. South Asian religious traditions (1) / have long attracted admirers (2) / from the West, but none (3) / have been flamboyant as Maximiani Portaz. (4) / No error (5)




SHOW ANSWER
Correct Ans:4
Explanation:
Here sentence 4 ‘as’ flamboyant as Maximiani Portaz comes for equal comparison.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 97 to 96
97. In less then seven years, (1) / by 2025, machines are projected to overtake humans in the workplace (2) / task hours in 12 key industry sectors, according to (3) / a "˜Future of Jobs"™ report by the World Economic Forum (WEF). (4) / No error. (5)




SHOW ANSWER
Correct Ans:1
Explanation:
In sentence 1, ‘less than’ should be used instead of ‘less then’.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 98 to 97
98. Many organisations have been offering (1)/ attractive incentives to (2)/ their employees in an attempt (3)/ to boosting employee retention. (4)/ No error (5)




SHOW ANSWER
Correct Ans:4
Explanation:
In sentence 4 instead of ‘ to boosting ’, ‘to boost’ should come.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 99 to 98
99. Harish needs our (A)/ help and I'm (B)/ going to make (C)/ surely he gets it (D)./ No Error (E) 




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
In the fourth part of the sentence the word "surely" should be replaced with "sure". All other parts of the sentence are absolutely correct.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 100 to 99
100. The Chief Justice of India (CJI) has stuck to his position (A)/ that as 'master of the roster'(B)/ he has the prerogative (C)/ to alloting cases.(D)/




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
Error is in part D. Use 'allot' and not 'alloting'.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Error Detection questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Error Detection @ Fresherslive

This page provides important questions on Error Detection along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Error Detection questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Error Detection Online tests. Error Detection Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Error Detection Test questions Online @ Fresherslive?

Error Detection questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Error Detection may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Error Detection questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Error Detection questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Error Detection in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Error Detection Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Error Detection test or get stuck on any particular question, our Error Detection test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Error Detection, exercise these advanced Error Detection questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Error Detection Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status