Error Detection Questions and Answers updated daily – English

Error Detection Questions: Solved 1027 Error Detection Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Error Detection Questions

Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 61 to 60
61. The index is a useful tool as it helps identify (A) / the problems as well as the success stories (B) / and provides an opportunity for states to learn (C) / from each other"™s successes as well as failures. (D) / No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
The error is in fragment D. The reciprocal pronouns 'each other' is used when we refer to two entities and 'one another' is used when referring to more than two.

Here 'one another' should be used instead of 'each other' in order to make the sentence correct.

The correct sentence would therefore be:
The index is a useful tool as it helps identify the problems as well as the success stories and provides an opportunity for states to learn from one another's successes as well as failures.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 62 to 61
62. Expecting prospective tenants to live (A) / under a quasi-feudal regime (B) / reflects the power wielded by (C) / landlords in our centric-property society (D) / No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
The error is in fragment D. The expression 'centric-property' is incorrect. The correct expression is 'property-centric'.

The correct sentence would therefore be:
Expecting prospective tenants to live under a quasi-feudal regime reflects the power wielded by landlords in our property-centric society.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 63 to 62
63. The RBI rules led to an aggressively (A) / lobbying effort from the United States government and American companies (B) / who said the directive would increase infrastructure costs (C) / and hurt firms"™ investment plans. (D) / No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:A
Explanation:
The error is in fragment A. The adjective form of the noun 'aggression' should be used here.

So the adjective 'aggressive' should be used instead of the adverb 'aggressively' in order to make the sentence correct.

The correct sentence would therefore be:
The RBI rules led to an aggressive lobbying effort from the United States government and American companies who said the directive would increase infrastructure costs and hurt firms’ investment plans.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 64 to 63
64. Financial markets fell across Asia on Friday (A) / amid growing fears that the talks will fail to (B) / break the logjam and see the US president (C) / carry over his threat of additional tariffs on Chinese goods. (D) / No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
The fragment D of the sentence is erroneous. The expression 'carry over' which means 'extend beyond the original area of application' does not make any sense here.

The correct phrasal verb to be used here is 'carry out' which means 'to do something that you have said you will do or that you have been told to do.'

The correct sentence would therefore be:
Financial markets fell across Asia on Friday amid growing fears that the talks will fail to break the logjam and see the US president carry out his threat of additional tariffs on Chinese goods.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 65 to 64
65. Though economic development does bear (A) / with the health condition of the nation in (B) / the wider canvas, it is the will and determination (C) / to act that is of paramount importance.(D) / No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
The fragment B of the sentence is erroneous. The expression 'bear with' which means ‘be patient or tolerant with’ does not make any sense here.

The correct phrasal verb to be used here is 'bear on' which means ‘be relevant to.’

The correct sentence would be:
Though economic development does bear on the health condition of the nation in the wider canvas, it is the will and determination to act that is of paramount importance.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 66 to 65
66. "Delhi's air quality on Saturday improved to the 'very poor' (A)/ category after local pollutants "reduced significantly" (B)/ and the contribution from stubble burning remained (C)/ "marginal" due to wind speed", authorities said. (D)/ No Error (E).




SHOW ANSWER
Correct Ans:E
Explanation:
There is no error in the given statement.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 67 to 66
67. In response to the growing crisis, (A)/ the agency is seeking (B)/ more contributions to (C)/ prevent a situation of a catastrophe.(D)




SHOW ANSWER
Correct Ans:No Error
Explanation:
The given sentence is grammatically and contextually correct.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 68 to 67
68. Someone who refuses to let (A)/ a blind person pay in an (B)/economic transaction essentially branded (C)/the latter as a supplicant. (D)/ No Error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:C
Explanation:
‘branded’ will be replaced by ‘brands’ as the sentences is in present tense.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 69 to 68
69. Indian schools and colleges need to prepare the youth for a very (A)/ different economic and digital world because (B)/ the skills to survive and prospering in the future will be (C)/ very different from what they are today.(D)/




SHOW ANSWER
Correct Ans:C
Explanation:
Error is in part C. 'Prosper' will be correct.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 70 to 69
70. More than scoring points for (A)/ choosing the colour, the actress creating a fluff (B)/ with the mini cape that she wore (C)/ to match her dress. (D)




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
Here, 'creating' can be replaced by 'created' or 'has created'. Or 'is' should be added before the word 'creating'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 71 to 70
71. She had some casual clothes, (A)/ but those had to be hiding (B)/away since her parents frowned upon (C)/ anything they considered unladylike.(D)/ No Error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
Instead of 'hiding' it will be 'hidden'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 72 to 71
72. The decision to appoint an external (A)/ auditor for the bank is the mandate (B)/ of the board of governors, a body (C)/superior than the board of directors. (D)/ No Error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
Instead of ‘than’ it will be ‘to’.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 73 to 72
73. She showed them the (1)/ beautiful pictures and (2)/ told to them how they (3)/ had been drawn and painted. (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:3
Explanation:
Here, 'to' should be removed to make the sentence grammatically correct.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 74 to 73
74. Most people appreciate a good poem when (1)/ they read one, but the New York Times columnist, (2)/ Stanley Fish, says that most of us don't (3)/ really know to write them ourselves. (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:4
Explanation:
Here, ‘how’ must be added after ‘know’ to indicate what a person should do.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 75 to 74
75. It would also give females (1)/ equal rights of inheritance, (2)/ replacing the frequent (3)/ favouritism towards an eldest son. (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:4
Explanation:
Here, ‘an’ must be replaced with ‘the’ to make the sentence grammatically correct.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 76 to 75
76. The El Nino phenomenon had started developing (A) / which delayed the offset of the (B) / southwest monsoon by a week and (C) / severely retarded its northward movement. (D) / No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:which delayed the offset of the
Explanation:
Replace 'offset' with 'onset'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 77 to 76
77. (A)New initiatives by any government should be introduced /(B)with the intention of improving the quality /(C)of education and not of removing or deleting /(D)what the past governments has initiated. /(E)No error




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
'Had' should be used instead of 'has'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 78 to 77
78. The Indian monsoon has been (A) / progressing slow with rainfall 37% (B) / below average since (C) / the start of the season on June 1. (D) / No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:progressing slow with rainfall 37%
Explanation:
Use 'slowly' instead of 'slow'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 79 to 78
79. The sowing of summer crops (A) / such as rice, soybeans and corn (B) / have been (C) / lagging as a result. (D) / No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:have been lagging
Explanation:
Use ‘has’ instead of ‘have’.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 80 to 79
80. Stem cells are very young cells than (A)/ can develop into specialized cells, (B)/like blood cells, bone cells (C)/ and brain cells. (D)/




SHOW ANSWER
Correct Ans:A
Explanation:
Replace ‘than’ with ‘that’.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Error Detection questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Error Detection @ Fresherslive

This page provides important questions on Error Detection along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Error Detection questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Error Detection Online tests. Error Detection Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Error Detection Test questions Online @ Fresherslive?

Error Detection questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Error Detection may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Error Detection questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Error Detection questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Error Detection in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Error Detection Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Error Detection test or get stuck on any particular question, our Error Detection test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Error Detection, exercise these advanced Error Detection questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Error Detection Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status