Error Detection Questions and Answers updated daily – English

Error Detection Questions: Solved 1027 Error Detection Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Error Detection Questions

Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 41 to 40
41. This idea flies in the (1)/ nose of everything we know (2)/about matter and energy. (3)/ No Error (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:2
Explanation:
Here, 'nose of' should be replaced by 'face of'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 42 to 41
42. By the time the corn was harvested,(1)/ the grass seed covered (2)/ the ground almost entirely. (3)/ No Error (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:2
Explanation:
Here, 'covered' should be replaced by 'had covered'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 43 to 42
43. The man told to her (1)/ that he had not brought his dog (2)/ out for a walk as he was afraid that it would rain (3)/ No error (4).




SHOW ANSWER
Correct Ans:1
Explanation:
Here,'to' should be removed after 'told'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 44 to 43
44. We hope the policy acts as deterrent (1)/ for employees who have been ignoring their parents (2)/ and physically challenged siblings. (3)/ No error (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:1
Explanation:
Here, 'a' should be added before 'deterrent'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 45 to 44
45. He is proficient in Hindi (1)/and can speak English (2)/but he does not know to read and write English. (3)/No error (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:3
Explanation:
The error is in third part.
Here, 'how' should be added after 'know'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 46 to 45
46. You will come (1)/ to my party tomorrow (2)/ isn"™t it. (3)/ No error (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:3
Explanation:
The error is in third part.
Here, 'isn't it' should be replaced by 'won't you'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 47 to 46
47. The stock was (1)/ divided among (2)/ the two brothers. (3) No error (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:2
Explanation:
The error is in second part.
Here, instead of 'among', 'between' should be used.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 48 to 47
48. The little boy did not eat even (1)/ a single fruit and complained (2)/ that they all tasted very badly. (3)/ No error (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:3
Explanation:
The error is in third part.
Here, 'taste' should be followed by 'bad'.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 49 to 48
49. (A) Cities are economically vibrant spaces around the world and draw a large number of rural migrant looking for better prospects. /(B) This is a sustained trend, particularly in developing countries now, as production, /(C) jobs and markets get concentrated. More evidence of this comes from the UN Department of Economic and Social Affairs, /(D) which has released its 2018 Revision of the World Urbanization Prospects.




SHOW ANSWER
Correct Ans:A
Explanation:
In part A, 'a large number of rural migrant' must be replaced with 'a large number of rural migrants' to make the sentence grammatically correct.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 50 to 49
50. (A) After the fractured verdict in Karnataka and the hastily concluded post-poll marriage of convenience between the Congress and the Janata Dal (Secular), /(B) the Bharatiya Janata Party had the option of taking the high moral ground as the single largest party that had been thwarted by the opportunistic politics of its rivals. /(C) Instead, the BJP chose to mud-wrestle its way to power by pulling strings at the Raj Bhavan and trying to entice newly elected members of other parties. /(D) The end-result was predictable: the party had dirt all over and nothing to show for it. B.S. Yeddyurappa resigned rather than face a vote of confidence that he was sure to lose, but not before the BJP"™s brazen attempts to buy votes and support were exposed.




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
In part B, 'had been' must be replaced with 'was' to make the sentence grammatically correct.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 51 to 50
51. (A) In Assam, where illegal migration, in fact as well as in exaggeration, have defined the political landscape since the 1980s, /(B) public hearings and meetings held by a Joint Parliamentary Committee over the Citizenship (Amendment) Bill, 2016, /(C) have inevitably taken place in a charged atmosphere. Parties and civil society /(D) groups have argued that the Bill provides legitimacy to Hindus who have migrated from Bangladesh post-1971.




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
In part D, 'have' must be replaced with 'has' to make the sentence grammatically correct.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 52 to 51
52. (A) Heidi Allen, Anna Soubry and Sarah Wollaston are not the first MPs to break out from the Conservative party. /(B) The list of Tory resigners goes back to Winston Churchill in 1904 and beyond. /(C) And they are unlikely to be the last. Back in October I had a coffee at the Tory conference with a cabinet minister who confessed: /(D) "Part of me is longing for Boris Johnson or Jacob Rees-Mogg to become leader so the rest of us can just leave and join a new party."




SHOW ANSWER
Correct Ans:A
Explanation:
In part A of the given sentences, "break out" should be replaced with "break away" to make those sentences grammatically correct.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 53 to 52
53. (A) This was when I worked at a rightwing newspaper and would often be taken along as a token woman to meet Tory grandees. /(B) Some of them were quite a laugh. Some sort of fun and gossip could be had. /(C) Some were incredibly dull and thick. Some sent me into a trance, they were so boring. And some were just obnoxious. /(D) Ann Widdecombe, for instance, was, I felt, nasty to the waitress. To me that breaks the 11th commandment. I remember asking her what star sign she is, just to annoy her.




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
In part D of the given sentences, "she is" should be replaced with "she was" to make those sentences grammatically correct.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 54 to 53
54. (A) You're aged 10 and you've never seen anyone like you. You do your best to hide the fact that you're disabled, /(B) taking care of never wear shorts and seeking out boot-cut trousers to slide over your calliper. /(C) You think you'll grow out of your disability, get through it like a growth spurt. When that doesn't happen you're devastated. /(D) The smell of a hospital is enough to send you into a frenzy of shame. You are 12 and unsure why people on the street "“ adults, the elderly, fellow children "“ stare at you so intently. You don't know why you're so angry when they stare.




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
In part B of the given sentences, "taking care of" should be replaced with "taking care to" to make those sentences grammatically correct.
Workspace



55. In the question given below a sentence is given which is then divided into five parts, out of which the last part is correct. There is an error in three parts of the sentence and only one part is correct out of 4 left. You have to choose the correct part as your answer

By digital means straddling across the spheres of reading as well,/ the future of hard paperbacks looks uncertainly now./ Whether it will grow, plateau, or decline/ could be deciding by the viability of/ digital reading technologies.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Whether it will grow, plateau, or decline
Explanation:
In A, replace ‘by’ with ‘with’
In B, replace ‘uncertainly’ by ‘uncertain’
In D, replace ‘deciding’ by ‘ decided’
Workspace



56. In the question given below a sentence is given which is then divided into five parts, out of which the last part is correct. There is an error in three parts of the sentence and only one part is correct out of 4 left. You have to choose the correct part as your answer

In India we have fed the story which/ private sector are infallible and has the answer/ to economic problems while it is the public sector/ that is the albatross around the India’s neck/ and which needs to be phased out. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:to economic problems while it is the public sector
Explanation:
In A, replace ‘which’ with ‘that’
In B, replace ‘are’ with ‘is’
In D, omit ‘the’ before India
Workspace



57. In the question given below a sentence is given which is then divided into five parts, out of which the last part is correct. There is an error in three parts of the sentence and only one part is correct out of 4 left. You have to choose the correct part as your answer.

It’s rather worrisome that literature in India has become formulaic./ Authors are cashing in trends like campus novels,/ mythology, self-help, and with no one is pushing the envelope./ It takes the focus away to writing good books/ to selling bad books. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:It's rather worrisome that literature in India has become formulaic
Explanation:
In B, cashing in on(correct usage)
In C, omit ‘with’ before no one
In D, replace ‘to’ by ‘from’
Workspace



Direction : In each of the questions given below a sentence is given which is then divided into five parts out of which one bold part is correct. There are no errors in three out of four remaining parts and therefore only one of the parts other than the bold one is incorrect. You must choose the grammatically incorrect part as your answer. Choose (e )if you find out there is no error.

Refer the above for the Questions 58 to 57
58. The Group has also informed the lenders that a)/it has appointed investment bankers to place a b)/part of promoters direct 30% shareholding c)/to target institutional investors and road d)/shows by the investment bankers e)/




SHOW ANSWER
Correct Ans:No Error
Explanation:
All sentences are correct,No Error in this question
Workspace



Direction : In each of the questions given below a sentence is given which is then divided into five parts out of which one bold part is correct. There are no errors in three out of four remaining parts and therefore only one of the parts other than the bold one is incorrect. You must choose the grammatically incorrect part as your answer. Choose (e )if you find out there is no error.

Refer the above for the Questions 59 to 58
59. Having developed an interest in a)/native varieties specifically, one that b)/grow without the use of fertilizers, he c)/went on a quest for almost a year looking d)/for such paddy varieties e)/




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
In part b in place of one it should be ones
Workspace



Direction : In each of the questions given below a sentence is given which is then divided into five parts out of which one bold part is correct. There are no errors in three out of four remaining parts and therefore only one of the parts other than the bold one is incorrect. You must choose the grammatically incorrect part as your answer. Choose (e )if you find out there is no error.

Refer the above for the Questions 60 to 59
60. The company does pay some taxes but a)/has courted controversy in the United States and b)/across the Atlantic from finding ways c)/to reduce its overall tax burden d)/something common among many corporations e)/




SHOW ANSWER
Correct Ans:C
Explanation:
In part c in place of from it should be for
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Error Detection questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Error Detection @ Fresherslive

This page provides important questions on Error Detection along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Error Detection questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Error Detection Online tests. Error Detection Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Error Detection Test questions Online @ Fresherslive?

Error Detection questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Error Detection may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Error Detection questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Error Detection questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Error Detection in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Error Detection Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Error Detection test or get stuck on any particular question, our Error Detection test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Error Detection, exercise these advanced Error Detection questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Error Detection Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status