Error Detection Questions and Answers updated daily – English

Error Detection Questions: Solved 1027 Error Detection Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Error Detection Questions

Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 1 to 0
1. In such circumstances, the union (A)/ should advice any dissatisfied member (B)/ who asks the union for legal (C)/ assistance to seek independent legal solution. (D)/No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
‘Advise’ meaning ‘offer suggestions about the best course of action to someone’ should replace ‘advice’.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 2 to 1
2. They allow for easy return (A)/ of merchandise that doesn't meet with my (B)/ expectations, decreasing my fear (C)/ of making a bad purchasing decision. (D)/No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
Here, ‘with’ must be removed from the sentence to form a grammatically correct sentence.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 3 to 2
3. The movement, which aims to (A)/ raise awareness about climate change, hopes (B)/ to bring people together to think about (C)/ what they can do for reduce harmful pollution. (D)/ No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
Use ‘for reducing’ in place of ‘for reduce’.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 4 to 3
4. Tender invitations were issued, (A)/ and the railway was (B)/ hopeful to award a contract (C)/ by the end of the year. (D)




SHOW ANSWER
Correct Ans:C
Explanation:
‘to award’ must be replaced with ‘of awarding’ to form a grammatically correct sentence.
Hence, the correct answer is option C.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 5 to 4
5. We secured a (A)/ thirty-years-old building, recently (B)/ vacated, on the beautiful main (C)/ street of Keene for working quarters. (D)




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
It should be: thirty-year-old building. Thus, option B is the correct answer.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 6 to 5
6. The new law forbade the state (A)/ banks not to lend money on real estate, limited (B)/ their powers of discounting bills and (C)/ securities, and reduced the maximum of their paper currency. (D)




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
‘Forbade’ means ‘prevent from doing something’. Therefore, ‘not’ must be removed from the second part of the sentence.
Hence, option B is the correct answer.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 7 to 6
7. The movement, which aims to (A)/ raise awareness about climate change, hopes (B)/ to bring people together to think about (C)/ what they can do for reduce harmful pollution. (D)/ No error (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
Use ‘for reducing’ in place of ‘for reduce’ because the verb coming after preposition ‘for’ should always be in fourth form of the verb.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 8 to 7
8. Mahesh who was (a)/ junior in most (b)/ other employees in his office (c)/ has been promoted.(d)/ No error. (e)




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
‘to’ will be used in place of ‘in’ as after ‘junior, senior, inferior, superior, prior, anterior’, preposition ‘to’ is used.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 9 to 8
9. The Supervisor noticed that (A)/ one of the employees were (B)/ involved in (C)/ unfair activities outside the office. (D)/ No error. (E)




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
‘was’ will be used in place of ‘were’ as the subject of ‘that- clause’ is ‘one’.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 10 to 9
10. The community has (1)/ dwindled to a tenth (2)/ of their former size (3)/ in the last two years. (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:3
Explanation:
The error is in the third part of the sentence.
The true subject of the sentence is used to determine if the pronoun should be singular or plural.

In the given sentence, the subject is ‘a community group of teachers’, therefore, the pronoun used must be singular and not plural.

Hence, ‘their’ must be replaced with ‘its’ to form a grammatically correct sentence.

Therefore, Third option is the correct answer.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 11 to 10
11. The horse had (1)/ attracted there attention because it (2)/ was the biggest and (3)/ strangest creature they had ever seen. (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:2
Explanation:
The error is in the second part of the sentence.
There is used as an adverb meaning ‘in, at, or to that place or position’ while ‘their’ is a possessive pronoun used to describe something ‘belonging to or associated with the people or things previously mentioned or easily identified’.

Therefore, ‘there’ must be replaced with ‘their’ to form a grammatically correct answer.

Therefore, Second option is the correct answer.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 12 to 11
12. Understanding and forecasting capacity, based (1)/ on ones own organization as well as (2)/ industry patterns based on other (3)/ cloud-oriented organizations, will be a skill in short supply. (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:2
Explanation:
The error is in the second part of the sentence.
The indefinite pronoun ‘one’ should be used as ‘one’s’ for its possessive case.

Therefore, ‘ones’ must be replaced with ‘one’s’ to form a grammatically correct sentence. The phrase ‘on one’s own’ means ‘unaccompanied by others; alone or unaided’.

Hence,Second option is the correct answer.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 13 to 12
13. Besides offering beautiful (1)/ scenery and exciting activities, (2)/ this island is also home (3) to lot of appetizing restaurants.(4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:4
Explanation:
An article ‘a’ is required before ‘lot’ because ‘a lot’ means ‘very often or very much’.
Workspace



14. Direction: In the given question, a sentence is divided into five parts out of which the last part is correct. Out of the remaining four, there are errors in three parts. Choose the part which doesn’t have an error. If all the four parts are correct, mark E i.e. All are correct as the answer.

Environmental Pollution is an international journal (1)/ that seeks too publish papers that report (2)/ resulting from original research that addresses (3)/ significant environmental pollution issues nor problems (4)/ and contribute new knowledge to science.




SHOW ANSWER
Correct Ans:1
Explanation:
Only part 1 is correct.
In part 2, the adverb ‘too’ has been incorrectly used as it means ‘excessively’ or ‘also’. The correct word here should be the preposition ‘to’.
The word ‘resulting’ has been incorrectly used in part 3 of the sentence. It is the present participle form of the verb ‘result’. But the part needs a noun to show the outcome from original novel research and hence, the noun meaning of ‘result’ is correct in this part.
In part 4, the correlative conjunction ‘nor’ has been incorrectly used. Since ‘neither’ is not present in the sentence, it cannot be used. The correct conjunction here is ‘and’.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 15 to 14
15. While the presence, sources, fate, and effects of microplastics (1)/ have not been well characterized in freshwater systems, (2)/ evidence from the marine environment (3)/ suggests that microplastics could be considered (4)/contaminants of emerging concern.




SHOW ANSWER
Correct Ans:No error
Explanation:
Since none of the parts are grammatically wrong, Fifth option is the correct answer.
Workspace



16. Direction: In the given question, a sentence is divided into five parts out of which the last part is correct. Out of the remaining four, there are errors in three parts. Choose the part which doesn’t have an error. If all the four parts are correct, mark E i.e. All are correct as the answer.

Understanding the environmental system, (1)/ the sources, pathways, flows and transformations chemicals and potential agents of harm (2)/ between air, land and water is absolute fundamental (3)/ to development efforts that support poverty and reduction (4)/ and positive health outcomes.




SHOW ANSWER
Correct Ans:1
Explanation:
Only part 1 is correct.
Part 2 is missing a preposition. The different methods that the ‘chemicals and potential agents of harm’ can go through should be followed by the preposition ‘of’.
In part 3, ‘fundamental’ is an adjective and hence the adjective ‘absolute’ cannot precede it as it can only modify a noun or a pronoun. The adverb ‘absolutely’ which can modify the adjective is needed here.
Part 4 has faulty construction. Using the conjunction ‘and’ in the sentence creates a different meaning than what is intended. It should be removed to make the sentence clear in meaning.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 17 to 16
17. Those who want more (1)/ storing space for their (2)/ content can understand the importance of (3)/ portable storage solutions. (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:2
Explanation:
Replace ‘storing’ with ‘storage’.
Workspace



18.
Direction: In the given question, a sentence is divided into five parts out of which the last part is correct. Out of the remaining four, there are errors in three parts. Choose the part which doesn’t have an error. If all the four parts are correct, mark E i.e. All are correct as the answer.

This findings provide novel preliminary evidence (1)/ supporting the notion (2)/ that environmentally-related cancer risks may be markedly increase (3)/ in with people elevated BMIs, (4)/especially in those with an elevated BMI in early-life.    




SHOW ANSWER
Correct Ans:2
Explanation:
Only part 2 is correct.
‘This’ is singular and since ‘findings’ is plural, to maintain subject-verb agreement, ‘these’ should be used.
Since the sentence is in past tense, instead of the present tense ‘increase’, the past tense ‘increased’ should be used.
Part 4 has faulty construction. The preposition ‘with’ should come after the noun ‘people’ for this part to be correct.
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 19 to 18
19. Currently, the world's sixth-largest (1)/ private residence, Umaid Bhawan (2)/ Palace was named after (3)/ Maharaja Umaid Singh - grandfather of (4)/ Gaj Singh, the present owner.




SHOW ANSWER
Correct Ans:No error
Explanation:
The sentence is correct and requires no changes.
Hence,Fifth option is correct answer
Workspace



Read the sentence given below and find out whether there is an error in it. Mark the option which contains error.

Refer the above for the Questions 20 to 19
20. The Secretary and (1)/ treasurer of the company, Mr. David (2)/ is negligent of (3)/ their duty. (4)




SHOW ANSWER
Correct Ans:4
Explanation:
The error is in the fourth part of the sentence.
When two singular nouns joined by 'and' refer to the same person or thing, the pronoun used for them should be 'singular'.

Therefore, their must be replaced with ‘his’ to make a grammatically correct sentence.

Hence, Fourth option is the correct answer.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Error Detection questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Error Detection @ Fresherslive

This page provides important questions on Error Detection along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Error Detection questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Error Detection Online tests. Error Detection Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Error Detection Test questions Online @ Fresherslive?

Error Detection questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Error Detection may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Error Detection questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Error Detection questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Error Detection in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Error Detection Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Error Detection test or get stuck on any particular question, our Error Detection test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Error Detection, exercise these advanced Error Detection questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Error Detection Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2022 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status