Entertainment: Solved 29 Entertainment Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Entertainment Questions

21. First 3D animated film from India is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Roadside Romeo
Explanation:


22. Film and Television Institute of India located at




SHOW ANSWER
Correct Ans:Pune
Explanation:


23. Total number of Best Actor nomination for Amitabh Bachchan in Filmfare Award




SHOW ANSWER
Correct Ans:28
Explanation:


24. First Indian to win an Oscar award




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bhanu Athaiya
Explanation:


25. From which year Indian Government sponsored National Film Award




SHOW ANSWER
Correct Ans:1973
Explanation:


26. Filmfare awards started from the year




SHOW ANSWER
Correct Ans:1954
Explanation:


27. First Indian sound film was




SHOW ANSWER
Correct Ans:Alam Ara
Explanation:


28. Satyajit Ray won Oscar in the year




SHOW ANSWER
Correct Ans:1992
Explanation:


29. First Indian movie submitted for Oscar 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mother India
Explanation:



12


Are you seeking for good platform for practicing Entertainment questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Entertainment @ Fresherslive

This page provides important questions on Entertainment along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Entertainment questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Entertainment Online tests. Entertainment Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Entertainment Test questions Online @ Fresherslive?

Entertainment questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Entertainment may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Entertainment questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Entertainment questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Entertainment in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Entertainment Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Entertainment test or get stuck on any particular question, our Entertainment test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Entertainment, exercise these advanced Entertainment questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Entertainment Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




RRB NTPC Stage 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


MOCK TEST - One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
One Month Unlimited Access
Rs. 99
Buy Now


MOCK TEST - Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC MTS Paper I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


South Indian Bank Probationary Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC CHSL Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


Nainital Bank Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SBI CLERK PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


LIC ADO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


DRDO Technician Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS PO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.