Entertainment: Solved 29 Entertainment Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Entertainment Questions

1.

 Madhuri Dixit's name in N Chandra's 'Tezaab' was...?





SHOW ANSWER
Correct Ans:Mohini
Explanation:


2. The Oscar winning short documentary film ‘Smile Pinki’ (2008) was directed by which director?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Megan Mylan
Explanation:


3.

Aishwarya Rai was crowned Miss World in which year?





SHOW ANSWER
Correct Ans:1994
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. Who created the character “Sancho Pancha”?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cerventes
Explanation:


5. Who is known as the 'father of Indian Cinema'




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dadasaheb Phalke
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. Who played the role of Emperor Akbar in the movie 'Mughal e Azam'




SHOW ANSWER
Correct Ans:Prithviraj Kapoor
Explanation:


7. Who has directed the movie 'Do Bigha Zamin'




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bimal Roy
Explanation:


8. Which one is the first Bollywood film of Sridevi




SHOW ANSWER
Correct Ans:Solva Sawan
Explanation:


9. Who is the director of the film 'Bandit Queen'




SHOW ANSWER
Correct Ans:Shekhar Kapur
Explanation:


10. Who is the first Indian film actor to win a "Best Actor" award in an International film festival




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sivaji Ganesan
Explanation:


11. Who wins the first Dadasaheb Phalke Award




SHOW ANSWER
Correct Ans:Devika Rani
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. Which one is India's first television soap opera?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Hum Log
Explanation:


13. Only indian movie that won Palme d'Or award in Cannes Film Festival




SHOW ANSWER
Correct Ans:Neecha Nagar
Explanation:


14. Lata Mangeshkar awarded with Bharat Ratna in the year




SHOW ANSWER
Correct Ans:2001
Explanation:


15. Which one is the longest film in India by running time




SHOW ANSWER
Correct Ans:Thavamai Thavamirundhu
Explanation:


16. Who is the first indian movie star to be featured on the cover of Time magazine




SHOW ANSWER
Correct Ans:Parveen Babi
Explanation:


17. Which bollywood film has highest number of songs?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Indra Sabha
Explanation:


18. Who play the leading role in the film Raja Harishchandra




SHOW ANSWER
Correct Ans:DD Dabke
Explanation:


19. First sponsored programme telecast on Doordarshan is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sarab Sanjhi Gurbani
Explanation:


20. Doordarshan founded in India in the year




SHOW ANSWER
Correct Ans:1962
Explanation:



12


Are you seeking for good platform for practicing Entertainment questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Entertainment @ Fresherslive

This page provides important questions on Entertainment along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Entertainment questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Entertainment Online tests. Entertainment Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Entertainment Test questions Online @ Fresherslive?

Entertainment questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Entertainment may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Entertainment questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Entertainment questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Entertainment in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Entertainment Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Entertainment test or get stuck on any particular question, our Entertainment test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Entertainment, exercise these advanced Entertainment questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Entertainment Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.