Would you like to submit the test?

English Questions And Answers Sample Test 2


Sample English Test 2 for you to Practice. Evaluate your English Test 2 test answering skills by trying the online English Sample Test 2 and know your score.

English Test 2


You have scored 3 out of 10
You Scored:2
Total Questions:2
Attended Questions:2
Correct Answered:2
1. A man performs 1/4 of the total journey by car, 2/3 by bus and the remaining 27 km by train. His total journey is ?



Explanation:

Solution is
Given

Let the total journey be x Kms.
Journey covered by car = x / 4
Journey covered by bus = 2x / 3
Journey covered by train = 27 km
(x / 4) + (2x / 3) + 27 = x
x - (x / 4) - (2x / 3) = 27
=> ( 12x - 3x - 8x ) / 12 = 27
=> x / 12 = 27
=> x = 12 x 27
x = 324
His total journey= 324 kms



Refer The Table

2. Which organisation has the least number of women employees working in all the given departments together?



Explanation:

Solution is
Number of women employees in organisation
  • P => 155+250+320+405+150+50 = 1330
  • Q => 178+300+415+318+127+90 = 1428
  • R => 58+275+204+250+188+66 = 1041
  • S => 102+190+198+200+190+75 = 955
  • T =>110+100+256+305+250+85 =1106
  • U => 60+150+225+220+168+35 = 858
Clearly, organisation U has the least number of women employees


3. The approach of ?Micro-Credit? or ?Banking with the poor? is comparatively a new concept in the field of rural credit. This approach has been tried very successfully in which of the following countries





4. A boat goes 14 km downstream in 56 minutes. The speed of stream is 2 km/hr. Find the speed of the boat in still water (in Km/hr).



Explanation:

Given boat covers 14 Km downstream in 56 minutes. Downstream Speed = (60 x 14)/56 = 15 Km/hr Speed of boat + 2 = 15 Km/hr => speed of boat = 13 Km/hr


5. The birth of a dauhter is no more a(n) ______occasion because education has ____ the people.





Eight friends A, B, C, D, E, F, G and H are sitting in circular arrangements. E is fourth to the right of B. A is to the third right of E. D is between A and F. C is fourth to the left of A. H is between G and C.

6. Find the odd man out.





7. Two coins are tossed. What is the probability of getting atleast one tail ?



Explanation:

Let H denote head and T denote tail. When two coins are tossed, the possible cases are S = {HH, HT, TH , TT} Let E be the event which denotes getting atleast one tail E = {HT , TH, TT} => n(E) = 3 P(E) = n(E) / n(S) = 3/4


8. Statements: The distance of 900 km by road between Bombay and Jafra will be reduced to 280 km by sea. This will lead to a saving of Rs. 7.92 crores per annum on fuel.

Conclusion I : Transportation by sea is cheaper than that by road.

Conclusion II : Fuel must be saved to the greatest extent



Explanation:

According to the statement, sea transport is cheaper than road transport in the case of route from Bombay to Jafra, not in all the cases. So, conclusion I does not follow. The statement stresses on the saving of fuel. So, conclusion II follows.


9. Approximation ( ( 10.01 * 34.01 ) / 16.99 ) - 35.01 + 2.01 = ?



Explanation:

Solution is:
Given
= ( ( 10.01 * 34.01 ) / 16.99 ) - 35.01 + 2.01
= ( ( 10 * 34 ) /17 ) - 35 + 2
= ( 340 / 17 ) - 35 + 2
= 20 - 35 + 2
= -15 + 2
=-13
Answer is -13


10. What number comes next : 899 , 960 , 1023 , 1088 , ... ?



Explanation:

Given 899 , 960 , 1023 , 1088 ,...

First number is (30 x 30)-1 ,

Second number is (31 x 31)-1 ,

Third number is (32 x 32) -1 ,

Fourth number is (33 x 33) -1

The numbers are in the form of n2 ? 1 Next number has to 34 x 34-1 = 1155


11. What would be the compound interest accrued on an amount of 12500 Rs. at the end of 3 years at the rate of 10 % per annum ?



Explanation:

Solution is
Given

principal = 12500
No. of years = 3
Rate of interest = 10
Amount = P x ( 1 +( r / 100 ) )n
=12500 x ( 1 + (10 /100 ) )3
= 12500 x ( 110 / 100 )3
= 12500 x ( 11 / 10 )3
= 12500 x ( 1331 / 1000 )
= 125 x ( 1331 / 10 )
Amount = 16637.5
Compound interest = Amount - Principal
= 16637.5 - 12500
= 4137.5
Ans :4137.5


12. The judge ____________ him because he was found ___________ on the basis of the evidence.





13. If '+' means '/' , '/' means '-' , '-' means 'x', 'x' means '+', then 12 + 6+3-2 x 8=?



Explanation:

12 + 6 ÷ 3 - 2 x 8 = ? <---- original sequence => 12 ÷ 6 - 3 * 2 + 8 <----- using correct symbol =2 -6 + 8 = 10 - 6 = 4


14. The average weight of 16 class having a students is 36 kg. Find the total weight of the class.



Explanation:

Average = Total Quantity / No. of Quantity Total quantity = Avg x No. of Quantity Total quantity = 16 x 36 = 576


15. Speed of a man is 8 Km/hr in still water. If the rate of current is 3 Km/hr, find the effective speed of the man in upstream ?



Explanation:

Solution is
Given

Speed of the boat = 8 km/hr
Speed of the current = 3 km/hr
Speed of the man in Upstream = Boat Speed - Current Speed
= ( 8 - 3 ) km/hr
= 5 km/hr
Answer is 5


16. Needle : Clock: :Wheel : ?



Explanation:

Needle is found in clock, similarly wheel is found in vehicle


17. Statements: People who speak too much against dowry are those who had taken it themselves.

Conclusion I : It is easier said than done.

Conclusion II : People have double standards.



Explanation:

Solution is
  • The statement clearly implies that it is easier to say than to do something and what people say is different from what they do.
  • So, both I and II follow.


18. Risks for which it is difficult for someone to get insurance is called ______



Explanation:

A situation that you cannot protect yourself against by buying insurance because it is impossible to calculate how likely it is to happen, or how much damage it will cause.


19. He _______ the speed with which he completed the work and _____ the method adopted by him.





20. Which of the following statements in regard to directories is false?





21. Find the value of 0.37x0.37 + 1.37x1.37 - 2x0.5069 = ?



Explanation:

0.37x0.37 + 1.37x1.37 - 2 x 0.5069 = (0.37)^2+(1.37)^2 - 2 x (0.37) x (1.37) = (1.37 - 0.37)^2 =(1)^2=1 Formula reference : a^2 + b^2 - 2 x a x b = ( a - b )^2


P, Q, R, S, T, U, V and W are sitting round the circle and are facing the centre: P is second to the right of T who is the neighbour of R and V. S is not the neighbour of P. V is the neighbour of U. Q is not between S and W. W is not between U and S.

22. Which one is immediate right to the V ?



Explanation:

Solution is :
Person at immediate right of Vis T


23. If there is nothing to absorb the energy of sound waves, they travel on _______________, but their intensity ______________ as they travel further from their source





24. If 'X' means '-', '-' means '+', '+' means '/' and '/' means 'x'. Which of the following will be the value of the expression 6 x 4 - 3 + 2 + 1



Explanation:

6 * 4 - 3 + 2 ÷ 1 <---- original sequence => 6 - 4 + 3 ÷ 2 * 1 <---- using correct symbol => 6 - 4 + 1.5 * 1 = 6 - 4 + 1.5 = 7.5 - 4 = 3.5


25. Statement: The college has finally received accreditation and has gained the status of a deemed university





26. What characteristic of read-only memory( ROM) makes it useful?





27. All pen are papers
All papers are bottles
Statement I : Some pen are bottles
Statement II : Some bottles are papers



Explanation:

Solution is:
Statement I and II are positive considerations
So both I and II follows


Eight friends A, B, C, D, E, F, G and H are sitting in circular arrangements. E is fourth to the right of B. A is to the third right of E. D is between A and F. C is fourth to the left of A. H is between G and C.

28. How many people are sitting between C and A?





29. The 2016 National Inter-State Senior Athletics Championships has started in which city of India _______





30. The average weight of a class having 12 students is 30 kg. Find the total weight of the class.



Explanation:

Solution is
[ Total quantity = Average x No.of quantity ]

= 12 x 30
= 360
Answer is 360




FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.