Electronics Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Electronics Questions: Solved 35 Electronics Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Electronics Questions

21. If the output of a three-input AND gate must be a logic LOW, what must the condition of the inputs be? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:At least one input must be LOW.
Explanation:
Workspace



22. If a signal passing through a gate is inhibited by sending a LOW into one of the inputs, and the output is HIGH, the gate is a(n): 




SHOW ANSWER
Correct Ans:NAND
Explanation:
Workspace



23. A single transistor can be used to build which of the following digital logic gates? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:NOT gates
Explanation:
Workspace



24. The output will be a low for any case when one or more inputs are zero in a(n) 




SHOW ANSWER
Correct Ans:AND gate
Explanation:
Workspace



25. Which of the following connects the computer to a telephone line? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Modem
Explanation:
Workspace



26. A capacitor stores electrical energy as ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:An electric field
Explanation:
Workspace



27. The length of time between a point in one cycle and the same point in the next cycle of an AC wave is the _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Period
Explanation:
Workspace



28. A material that has extremely high electrical resistance is known as _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:An insulator
Explanation:
Workspace



29. Suppose you double the voltage in a simple DC circuit, and cut the resistance in half. The current will become ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Four times as great
Explanation:
Workspace



30. The unit of potential difference is the ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Volt
Explanation:
Workspace



31. Charge in motion is called __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Current
Explanation:
Workspace



32. What is the direction of the current flow (electron flow) in a closed DC circuit?




SHOW ANSWER
Correct Ans:From the more negative to the more positive potential
Explanation:
Workspace



33. Is it possible that 48V phantom power can damage a balanced, dynamic Mic ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:No, as the same potential is applied to both leads of the voice coil
Explanation:
Workspace



34. What is the difference between potential and voltage?




SHOW ANSWER
Correct Ans:The voltage is the difference of two potentials
Explanation:
Workspace



35. In what type of circuit is the total resistance smaller than the smallest resistance?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Parallel circuits of resistors
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Electronics questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Electronics @ Fresherslive

This page provides important questions on Electronics along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Electronics questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Electronics Online tests. Electronics Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Electronics Test questions Online @ Fresherslive?

Electronics questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Electronics may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Electronics questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Electronics questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Electronics in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Electronics Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Electronics test or get stuck on any particular question, our Electronics test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Electronics, exercise these advanced Electronics questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Electronics Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status