Election Questions and Answers updated daily – General Knowledge



10 Election Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Election online test. Election Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Election Questions

1. The Election Commission is constituted



SHOW ANSWER
Correct Ans:it is a permanent body
Explanation:


2. The Chairman of the Public Accounts Committee is ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Leader of the opposition party
Explanation:


3. The Emergency may be in force continuously for



SHOW ANSWER
Correct Ans:one year
Explanation:


4. Which article of our Constitution provides special status to Jammu and Kashmir



SHOW ANSWER
Correct Ans:378
Explanation:


5. Who among the following was never the lok sabha speaker?



SHOW ANSWER
Correct Ans:KVK Sundaram
Explanation:


6. The cabinet Mission to India was headed by



SHOW ANSWER
Correct Ans:Lord Pethick Lawrence
Explanation:


7. The party "Forward Block" was formed by-------



SHOW ANSWER
Correct Ans:S.C.Bose
Explanation:


8. Assembly Elections will take place in which one of the following States in January 2012 ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Punjab
Explanation:


9. Who is authorized to determine the territorial constituencies after each Census?  



SHOW ANSWER
Correct Ans:Parliament
Explanation:


10. Who appoints the Chief Election Commissioner of Election Commission?



SHOW ANSWER
Correct Ans:President
Explanation:


Are you seeking for good platform for practicing Election questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Election @ Fresherslive

This page provides important questions on Election along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Election questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Election Online tests. Election Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Election Test questions Online @ Fresherslive?

Election questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Election may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Election questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Election questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Election in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Election Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Election test or get stuck on any particular question, our Election test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Election, exercise these advanced Election questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Election Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.