Economics: Solved 84 Economics Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Economics Questions

61. What kind of unemployment is found in the agricultural sector of India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Disguise
Explanation:


62. Which of the following statement is not correct?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Blue chip is a company which does not guarantee about the return on an investment
Explanation:


63. Why a government does devaluation of its currency?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both a & b
Explanation:


64. Inflation is situation in which __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Value of money decreases
Explanation:


65. Appreciation of domestic currency means ________________ ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Value of domestic currency increases
Explanation:


66. Which of the following statement is correct?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Balance of payment is always in equilibrium in accounting sense
Explanation:


67. Balance of payment includes only _______________ in its calculation.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both a & b
Explanation:


68. Which of the following tax is imposed by the state government?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Road tax
Explanation:


69. In census 2011, which of the following have minimum density of population?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Arunachal Pradesh
Explanation:


70. Which of the following is the main source of irrigation in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tubewells
Explanation:


71. The newly released CSR-43 is a seed crop of ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rice
Explanation:


72. Which of the following is covered in the ISOPOM scheme?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:


73. When was the first agriculture census of India conducted?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1970
Explanation:


74. Which of the following is the biggest tank irrigated state in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Andhra Pradesh
Explanation:


75. Which three states are the top three producers of food grains in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:U.P., Punjab, Madhya Pradesh
Explanation:


76. Which of the following is the largest canal irrigated states in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rajasthan
Explanation:


77. _______________ is the largest spice producing state in India.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Andhra Pradesh
Explanation:


78. Which of the following statement is not correct regarding banana?




SHOW ANSWER
Correct Ans:‘Amrapali’ is the finest variety of banana.
Explanation:


79. Which of the following fruit is produced in the largest area of India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mango
Explanation:


80. Which of the following statement is no correct?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Maharashtra is the biggest producer of banana in India.
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Economics questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Economics @ Fresherslive

This page provides important questions on Economics along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Economics questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Economics Online tests. Economics Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Economics Test questions Online @ Fresherslive?

Economics questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Economics may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Economics questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Economics questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Economics in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Economics Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Economics test or get stuck on any particular question, our Economics test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Economics, exercise these advanced Economics questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Economics Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




RRB NTPC Stage 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


MOCK TEST - One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
One Month Unlimited Access
Rs. 99
Buy Now


MOCK TEST - Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC MTS Paper I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


South Indian Bank Probationary Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SSC CHSL Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


Nainital Bank Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


SBI CLERK PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


LIC ADO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


DRDO Technician Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


IBPS PO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.