Economic Current Affairs Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Economic Current Affairs Questions: Solved 44 Economic Current Affairs Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Economic Current Affairs Questions

21. The Reserve Bank of India (RBI) has notified withdrawal of legal tender of 500 and 1000 rupees denominations of Banknotes of the existing series issued by RBI with effect from which date




SHOW ANSWER
Correct Ans:9-Nov-16
Explanation:
Workspace



22. Which of the following bank has signed a memorandum of understanding (MoU) with the Indian Army on the defence salary package.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Corporation Bank
Explanation:
Workspace



23. Adani Enterprises Ltd has announced the commissioning largest solar power plant of 100MW in which state




SHOW ANSWER
Correct Ans:Punjab
Explanation:
Workspace



24. Which of the following bank will raise Rs 271 crore from Life Insurance Corporation of India in preferential allotment of equity shares at Rs 37.74 apiece.




SHOW ANSWER
Correct Ans:UCO Bank
Explanation:
Workspace



25. Recently,which country has adopted a new Cybersecurity Law,that strengthens censorship, surveillance, and other controls over the Internet




SHOW ANSWER
Correct Ans:China
Explanation:
Workspace



26. President Pranab Mukherjee inaugurated the Diamond Jubilee Celebrations of Export Credit Guarantee Corporation of India Limited (ECGC) in which city




SHOW ANSWER
Correct Ans:New Delhi
Explanation:
Workspace



27. The Union Ministry of Home Affairs (MHA) has extended the Armed Forces Special Powers Act (AFSPA) in which of the following state




SHOW ANSWER
Correct Ans:Arunachal Pradesh
Explanation:
Workspace



28. India has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with which country for the advancement of academic research in the field of Earth Sciences




SHOW ANSWER
Correct Ans:Japan
Explanation:
Workspace



29. Who has been appointed as the brand ambassador of Incredible India campaign




SHOW ANSWER
Correct Ans:Aamir Khan
Explanation:
Workspace



30. Which of the following has the new series of Rs 2,000 currency notes approved by the RBI




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mahatma Gandhi
Explanation:
Workspace



31. Who won the 2016 2016 U.S. presidential election




SHOW ANSWER
Correct Ans:Donald John Trump
Explanation:
Workspace



32. Who will be honoured with the 2016 Tata Literature Live! Lifetime Achievement Award




SHOW ANSWER
Correct Ans:Amitav Ghosh
Explanation:
Workspace



33.

 Fiscal policy in India is formulated  by





SHOW ANSWER
Correct Ans:The Finance Ministry
Explanation:
Workspace



34. Who regulates finance market in India ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:SEBI
Explanation:
Workspace



35. Which of the following is the biggest producer of Food grain in the world ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:China
Explanation:
Workspace



36. Which of the three Indian states have least population of poor in the country?  




SHOW ANSWER
Correct Ans:Maharashtra, Kerala and Haryana
Explanation:
Workspace



37. Who of the following is considered the father of community development programmes in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:S.K.Dey
Explanation:
Workspace



38. Which of the following is the top fruits producer in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Maharashtra
Explanation:
Workspace



39. Where is the Headquarter of SIDBI?  




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lucknow
Explanation:
Workspace



40. Where is the Headquarter of NABARD?  




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mumbai
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Economic Current Affairs questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Economic Current Affairs @ Fresherslive

This page provides important questions on Economic Current Affairs along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Economic Current Affairs questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Economic Current Affairs Online tests. Economic Current Affairs Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Economic Current Affairs Test questions Online @ Fresherslive?

Economic Current Affairs questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Economic Current Affairs may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Economic Current Affairs questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Economic Current Affairs questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Economic Current Affairs in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Economic Current Affairs Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Economic Current Affairs test or get stuck on any particular question, our Economic Current Affairs test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Economic Current Affairs, exercise these advanced Economic Current Affairs questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Economic Current Affairs Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status