Discount Questions and Answers updated daily – Aptitude

Discount Questions: Solved 126 Discount Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Aptitude Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Discount Questions

121. A shopkeeper sells a T.V set on discount of 10% of print price and gains 25%. If the print price was Rs. 20000, find the cost price.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs. 14400
Explanation:
Discount = 10%, S.P = (90/100) x 20000 = 18000 Gain = 25%, C.P = (100/125) x 18000 = 14400
Workspace



122. The labelled price of a product is Rs. 7500. If it is sold at 20% discount and the dealer earns 25% profit, Find its cost price.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs. 4800
Explanation:
S.P of the product = (80/100) x 7500 = Rs. 6000 Proft = 25 % => C.P = (100/125) x 6000 = Rs. 4800
Workspace



123. The marked price of a radio is 30% more than its cost price. If a discount of 10% is given on the marked price, find the gain percent.




SHOW ANSWER
Correct Ans:17%
Explanation:
Let the C.P = 100 Rs. M.P = 30% more than 100. M.P = 130 Rs. He gives discount of 10%, S.P = 130 - 13 = 117 Rs Profit 17 Rs. => Profit percentage = 17%
Workspace



124. A shopkeeper sells a T.V set on discount of 8% of print price and gains 25%. If the print price was Rs. 20000, find the cost price.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs. 14720
Explanation:
Solution is :
Discount = 8%
S.P = (92/100) x 20000 = 18400
Gain = 25%
C.P = (100/125) x 18400 = 14720
Workspace



125. The labelled price of a product is Rs. 750. If it is sold at 20% discount and the dealer earns 25% profit, Find its cost price.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs. 480
Explanation:
Solution is :
S.P of the product = (80/100) x 750 = Rs. 600
Proft = 25 % => C.P = (100/125) x 600 = Rs. 480
Workspace



126. The marked price of a radio is 20% more than its cost price. If a discount of 10% is given on the marked price, find the gain percent.




SHOW ANSWER
Correct Ans:8%
Explanation:
Solution is :
Let the C.P = 100 Rs.
M.P = 20% more than 100.
M.P = 120 Rs. He gives discount of 10%,
S.P = 108 Rs Profit 8 Rs.
Profit percentage = 8%
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Discount questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Discount @ Fresherslive

This page provides important questions on Discount along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Discount questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Discount Online tests. Discount Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Discount Test questions Online @ Fresherslive?

Discount questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Discount may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Discount questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Discount questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Discount in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Discount Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Discount test or get stuck on any particular question, our Discount test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Discount, exercise these advanced Discount questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Discount Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status