Direction Sense Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning

Direction Sense Questions: Solved 250 Direction Sense Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Direction Sense Questions

221. Ford walks 40 miles in the direction of west then he turns to his right and walks further 9 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles)? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:41
Explanation:
From house Ford goes 40 miles in west, the he turns right and goes 9 miles
This forms right angled triangle.

According to the pythogoras theorem,
Required distance = sqrt(402+ 92)
= sqrt(1600 + 81)
= sqrt (1681)
= 41 miles

Ford is exactly 41 miles away from the starting point.
Workspace



222. Carl walks 24 miles in the direction of west then he turns to his right and walks further 7 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles) ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:25
Explanation:
Carl is exactly 25 miles away from the starting point
Workspace



223. Ben walks 12 miles in the direction of west then he turns to his right and walks further 5 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles) ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:13
Explanation:
Ben is exactly 13 miles away from the starting point
Workspace



224. Catherine walks 4 miles in the direction of west then he turns to his right and walks further 3 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles) ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:5
Explanation:
Catherine is exactly 5 miles away from the starting point
Workspace



225. Elle walks 24 miles in the direction of east then he turns to his right and walks further 7 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:25
Explanation:
Given,Elle walks 24 miles in the direction of east then he turns to his right and walks further 7 miles.
=> This forms right angled triangle.

By Pythagoras theorem,Required Distance = sqrt(24^2 + 7^2)
= sqrt (576 + 49) = sqrt (625) = 25
Elle is exactly25 milesaway from the starting point.
Workspace



226. Dave walks 12 miles in the direction of east then he turns to his right and walks further 5 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:13
Explanation:
Given,Dave walks 12 miles in the direction of east then he turns to his right and walks further 5 miles.
=> This forms right angled triangle.

By Pythagoras theorem,Required Distance = sqrt(12^2 + 5^2)
= sqrt (144+ 25) = sqrt (169) = 13

Dave is exactly13 milesaway from the starting point.
Workspace



227. Ann walks 4 miles in the direction of east then he turns to his right and walks further 3 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles) ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:5
Explanation:
Ann is exactly 5 miles away from the starting point
Workspace



228. Fred walks 60 miles in the direction of east then he turns to his right and walks further 11 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles)? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:61
Explanation:
From house Fred goes 60 miles in east, then he turns right and goes 11 miles
This forms right angled triangle.

According to the pythogoras theorem,
Required distance = sqrt(602+ 112)
= sqrt(3600 + 121)
= sqrt (3721)
= 61 miles

Fred is exactly 61 miles away from the starting point.
Workspace



229. Ford walks 40 miles in the direction of east then he turns to his right and walks further 9 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles) ? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:41
Explanation:
Ford is exactly 41 miles away from the starting point
Workspace



230. Carl walks 24 miles in the direction of east then he turns to his right and walks further 7 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:25
Explanation:
Given,Carl walks 24 miles in the direction of east then he turns to his right and walks further 7 miles.
=> This forms right angled triangle.

By Pythagoras theorem,Required Distance = sqrt(24^2 + 7^2)
= sqrt (576 + 49) = sqrt (625) = 25

Carl is exactly25 milesaway from the starting point.
Workspace



231. Ken walks 4 miles in the direction of west then he turns to his right and walks further 3 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles) ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:5
Explanation:
By Pythagoras theorem, x = sqrt(4^2 + 3^2) = sqrt ( 16 + 9) = sqrt (25) = 5
Ken is exactly 5 miles away from the starting point
Workspace



232. Fen walks 4 miles in the direction of west then he turns to his right and walks further 3 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles) ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:5
Explanation:
By Pythagoras theorem, x = sqrt(4^2 + 3^2) = sqrt ( 16 + 9) = sqrt (25) = 5
Fen is exactly 5 miles away from the starting point
Workspace



233. Dave walks 12 miles in the direction of west then he turns to his right and walks further 5 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles) ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:13
Explanation:
By Pythagoras theorem, x = sqrt(12^2 + 5^2) = sqrt ( 144 + 25) = sqrt (169) = 13
Dave is exactly 13 miles away from the starting point
Workspace



234. Fref walks 60 miles in the direction of west then he turns to his right and walks further 11 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles) ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:61
Explanation:
By Pythagoras theorem, x = sqrt(60^2 + 11^2) = sqrt ( 3600 + 121) = sqrt (3721) = 61
Fref is exactly 61 miles away from the starting point
Workspace



235. Carl walks 24 miles in the direction of west then he turns to his right and walks further 7 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles) ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:25
Explanation:
By Pythagoras theorem, x = sqrt(24^2 + 7^2) = sqrt ( 576 + 49) = sqrt (625) = 25
Carl is exactly 25 miles away from the starting point
Workspace



236. Catherine walks 4 miles in the direction of west then he turns to his right and walks further 3 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles) ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:5
Explanation:
By Pythagoras theorem, x = sqrt(4^2 + 3^2) = sqrt ( 16 + 9) = sqrt (25) = 5
Catherine is exactly 5 miles away from the starting point
Workspace



237. Dave walks 12 miles in the direction of east then he turns to his right and walks further 5 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles) ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:13
Explanation:
By Pythagoras theorem, x = sqrt(12^2 + 5^2) = sqrt ( 144 + 25) = sqrt ( 169) = 13
Dave is exactly 13 miles away from the starting point
Workspace



238. Fred walks 60 miles in the direction of east then he turns to his right and walks further 11 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles) ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:61
Explanation:
By Pythagoras theorem, x = sqrt(60^2 + 11^2) = sqrt ( 3600 + 121) = sqrt (3721) = 61
Fred is exactly 61 miles away from the starting point
Workspace



239. Carl walks 24 miles in the direction of east then he turns to his right and walks further 7 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles) ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:25
Explanation:
Carl is exactly 25 miles away from the starting point
Workspace



240. Alex walks 4 miles in the direction of east then he turns to his right and walks further 3 miles, how far is he exactly from the starting point (in miles) ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:5
Explanation:
Alex is exactly 5 miles away from the starting point
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Direction Sense questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Direction Sense @ Fresherslive

This page provides important questions on Direction Sense along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Direction Sense questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Direction Sense Online tests. Direction Sense Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Direction Sense Test questions Online @ Fresherslive?

Direction Sense questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Direction Sense may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Direction Sense questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Direction Sense questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Direction Sense in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Direction Sense Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Direction Sense test or get stuck on any particular question, our Direction Sense test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Direction Sense, exercise these advanced Direction Sense questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Direction Sense Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status