DBMS Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

DBMS Questions: Solved 554 DBMS Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

DBMS Questions

541. ________ is a primary key that also appears in another file.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Foreign key
Explanation:
Workspace



542. Which of the following places the common data elements in order from smallest to largest?




SHOW ANSWER
Correct Ans:character, field, record, file, database
Explanation:
Workspace



543. The software component of an expert system that draws conclusions is the __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:inference engine
Explanation:
Workspace



544. A collection of interrelated records is called ______________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Database
Explanation:
Workspace



545. The process of identifying specific rows and columns so that certain columns and rows are always visible on the screen is called ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Selecting
Explanation:
Workspace



546. A program that generally has more user-friendly interface than a DBMS is called a __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:front end
Explanation:
Workspace



547. _______________ refers to the letter and number of the intersecting column and row.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cell address
Explanation:
Workspace



548. A thing present in real world in physical form is called _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Entity
Explanation:
Workspace



549. An E-R diagram is a graphic method of presenting ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:entity classes and their relationships
Explanation:
Workspace



550. The method of file organization in which data records in a file are arranged in a specified order according to a key field is known as the ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sequential access method
Explanation:
Workspace



551. Which of the following deals with data organised in rows and columns?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Spreadsheet
Explanation:
Workspace



552. A tuple is a __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:row of a table
Explanation:
Workspace



553. A telephone number, a birth date, and a customer name are all examples of ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:a record
Explanation:
Workspace



554. In a database, information should be organised and accessed according to which of the following?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Logical structure
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing DBMS questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on DBMS @ Fresherslive

This page provides important questions on DBMS along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the DBMS questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these DBMS Online tests. DBMS Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice DBMS Test questions Online @ Fresherslive?

DBMS questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on DBMS may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the DBMS questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive DBMS questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on DBMS in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For DBMS Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear DBMS test or get stuck on any particular question, our DBMS test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of DBMS, exercise these advanced DBMS questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample DBMS Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status