DBMS Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

DBMS Questions: Solved 554 DBMS Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

DBMS Questions

521. Which of the following is not a type of SQL statement ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Data Standard language
Explanation:
Workspace



522. Which of the following is not a type of database ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Transition
Explanation:
Workspace



523. Structured query language (SQL) is used in the following ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Create, Modify & Query Databases
Explanation:
Workspace



524. In Oracle, which is more appropriate to store a small list of values in a single column in each row in your address table ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Index
Explanation:
Workspace



525. Properly arranged data is called ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:information
Explanation:
Workspace



526. In Oracle, who owns the data dictionary ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:SYS
Explanation:
Workspace



527. The process by which the structure of the database is modified to eliminate hidden dependencies and repeating groups is ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:normalization
Explanation:
Workspace



528. A record consists of a _______




SHOW ANSWER
Correct Ans:set of one or more fields
Explanation:
Workspace



529. In Oracle, which table space is the minimum required when creating a new database?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Undo tablespace
Explanation:
Workspace



530. In oracle, what is the default number of transaction that MAXTRANS is set to if not specified ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1
Explanation:
Workspace



531. In a database, information should be organised and accessed according to which of the following?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Logical structure
Explanation:
Workspace



532. Graphical diagrams used to represent different multiple perspectives of system include _______




SHOW ANSWER
Correct Ans:use-case, class and state diagrams.
Explanation:
Workspace



533. In Oracle, which statement is true about segments ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:A segment is created every time an extent is created,extended. or altered
Explanation:
Workspace



534. Which of the following statements is not true about two-tier client-server database architecture ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Business logic is mostly processed on clients
Explanation:
Workspace



535. All the information collected during database development is stored in a ______




SHOW ANSWER
Correct Ans:repository
Explanation:
Workspace



536. All fields for a specific entity can be grouped together as a __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:record
Explanation:
Workspace



537. Which of the following is not a database object?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Relationship
Explanation:
Workspace



538. A collection of interrelated files in a computer is a _______




SHOW ANSWER
Correct Ans:database
Explanation:
Workspace



539. In a database, information should be organized and accessed according to which of the following ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Logical position
Explanation:
Workspace



540. ________ is an invalid type of database key.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Structured primary key
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing DBMS questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on DBMS @ Fresherslive

This page provides important questions on DBMS along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the DBMS questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these DBMS Online tests. DBMS Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice DBMS Test questions Online @ Fresherslive?

DBMS questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on DBMS may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the DBMS questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive DBMS questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on DBMS in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For DBMS Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear DBMS test or get stuck on any particular question, our DBMS test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of DBMS, exercise these advanced DBMS questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample DBMS Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status