Dates Days & Years Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Dates Days & Years Questions: Solved 127 Dates Days & Years Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Dates Days & Years Questions

81. National Maritime Day of India falls on




SHOW ANSWER
Correct Ans:5-Apr
Explanation:
Workspace



82. The World No Tobacco Day is observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:31-May
Explanation:
Workspace



83. The Global Day of Parents was observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1-Jun
Explanation:
Workspace



84. When is Madaraka Day celebrated by Kenya?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1-Jun
Explanation:
Workspace



85. World Milk Day observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1-Jun
Explanation:
Workspace



86. Tiger Trail Circuit Train launched on which day?




SHOW ANSWER
Correct Ans:World Environment Day
Explanation:
Workspace



87. The centenary of Mahatma Gandhi's arrival in South Africa was celebrated in




SHOW ANSWER
Correct Ans:May-93
Explanation:
Workspace



88. January 15 is celebrated as the




SHOW ANSWER
Correct Ans:Army Day
Explanation:
Workspace



89. 20th August is celebrated as




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sadbhavana Divas
Explanation:
Workspace



90. The first death anniversary day of Sri Rajiv Gandhi was observed as the




SHOW ANSWER
Correct Ans:Anti-Terrorism Day
Explanation:
Workspace



91. World Oceans Day observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:8-Jun
Explanation:
Workspace



92. Which state government has decided to celebrate the 21st day of every month as Yoga day across all schools, colleges and universities in the state?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Maharashtra
Explanation:
Workspace



93. Which of the following philosopher birth anniversary is celebrated as National Youth Day?




SHOW ANSWER
Correct Ans:B.Swami Vivekananda
Explanation:
Workspace



94. The World Day against Child Labour is observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:12-Jun
Explanation:
Workspace



95. The International Albinism Awareness Day was observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:13-Jun
Explanation:
Workspace



96. World Blood Donors Day observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:14-Jun
Explanation:
Workspace



97. Which of the following personality birthday anniversary celebrated as World Blood Donors Day ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Karl Landsteiner
Explanation:
Workspace



98. World Elder Abuse Awareness Day was observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:15-Jun
Explanation:
Workspace



99. The World Elder Abuse Awareness Day was adopted by the United Nations General Assembly in which year?




SHOW ANSWER
Correct Ans:2011
Explanation:
Workspace



100. World Day to Combat Desertification (WDCD) was observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:17-Jun
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Dates Days & Years questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Dates Days & Years @ Fresherslive

This page provides important questions on Dates Days & Years along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Dates Days & Years questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Dates Days & Years Online tests. Dates Days & Years Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Dates Days & Years Test questions Online @ Fresherslive?

Dates Days & Years questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Dates Days & Years may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Dates Days & Years questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Dates Days & Years questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Dates Days & Years in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Dates Days & Years Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Dates Days & Years test or get stuck on any particular question, our Dates Days & Years test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Dates Days & Years, exercise these advanced Dates Days & Years questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Dates Days & Years Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status