Dates Days & Years Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Dates Days & Years Questions: Solved 127 Dates Days & Years Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Dates Days & Years Questions

61. 100th birthday celebration of which former president of India was celebrated on May 5, 2016?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Giani Zail Singh
Explanation:
Workspace



62. World Migratory Bird Day observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:10-May
Explanation:
Workspace



63. National Technology Day observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:11-May
Explanation:
Workspace



64. International Nurse day observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:12-May
Explanation:
Workspace



65. International Day of Families was observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:15-May
Explanation:
Workspace



66. World Telecommunication and Information Society Day (WTISD) was observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:17-May
Explanation:
Workspace



67. The World Hypertension Day is observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:17-May
Explanation:
Workspace



68. Which former president of India's birth anniversary was on May 19?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Neelam Sanjiva Reddy
Explanation:
Workspace



69. World Metrology Day celebrated on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:20-May
Explanation:
Workspace



70. International Museum Day was observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:18-May
Explanation:
Workspace



71. International Day for Biological Diversity observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:22-May
Explanation:
Workspace



72. International Day to End Obstetric Fistula observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:23-May
Explanation:
Workspace



73. Anti terrorism day observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:21-May
Explanation:
Workspace



74. The decade 1981-1990 was observed as International Decade for




SHOW ANSWER
Correct Ans:Drinking Water Supply and Sanitation
Explanation:
Workspace



75. Which day is observed as World Food Day?




SHOW ANSWER
Correct Ans:16-Oct
Explanation:
Workspace



76. The year 1991 was observed in India as the year of




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tourism
Explanation:
Workspace



77. The birthday of which of the leader in India is observed as Children's day?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Jawaharlal Nehru
Explanation:
Workspace



78. Which day is observed as World No Smoking Day ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:31st May
Explanation:
Workspace



79. Teacher's Day' is observed on which of the date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:5-Sep
Explanation:
Workspace



80. Journalist Day was celebrated for the first time all over the country on




SHOW ANSWER
Correct Ans:28-Oct-84
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Dates Days & Years questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Dates Days & Years @ Fresherslive

This page provides important questions on Dates Days & Years along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Dates Days & Years questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Dates Days & Years Online tests. Dates Days & Years Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Dates Days & Years Test questions Online @ Fresherslive?

Dates Days & Years questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Dates Days & Years may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Dates Days & Years questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Dates Days & Years questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Dates Days & Years in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Dates Days & Years Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Dates Days & Years test or get stuck on any particular question, our Dates Days & Years test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Dates Days & Years, exercise these advanced Dates Days & Years questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Dates Days & Years Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status