Dates Days & Years Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Dates Days & Years Questions: Solved 127 Dates Days & Years Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Dates Days & Years Questions

41. World Haemophilia Day is observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:17-Apr
Explanation:
Workspace



42. International Day for Monuments and Sites observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:18-Apr
Explanation:
Workspace



43. Which of the following is called India's first war of Independence?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both (a) and (c)
Explanation:
Workspace



44. The International Earth Mother Day observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:22-Apr
Explanation:
Workspace



45. When was the Civil Services Day celebrated?




SHOW ANSWER
Correct Ans:21-Apr
Explanation:
Workspace



46. World Book and Copyright Day is celebrated on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:23-Apr
Explanation:
Workspace



47. National Panchayati Raj Diwas is observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:24-Apr
Explanation:
Workspace



48. World Malaria Day observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:25-Apr
Explanation:
Workspace



49. Manipur celebrates Khongjom day on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:23-Apr
Explanation:
Workspace



50. World Literacy Day is observed on




SHOW ANSWER
Correct Ans:8-Sep
Explanation:
Workspace



51. World Human Rights Day is observed on 




SHOW ANSWER
Correct Ans:10-Dec
Explanation:
Human Rights Dayis celebrated annually across the world on 10 December every year.
Workspace



52. Rosh Hashanah' is the new year's day of which communities?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Jews
Explanation:
Workspace



53. Which of the following festivals is celebrated on Prophet Mohammed birthday?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Id-e-Milad
Explanation:
Workspace



54. The year 1985 was declared as the International Year of




SHOW ANSWER
Correct Ans:Youth
Explanation:
Workspace



55. India Celebrates February 28 every year as 'National Science Day' because on this day




SHOW ANSWER
Correct Ans:in 1928 C.V. Raman discovered what was later called the 'Raman Effect'
Explanation:
Workspace



56. Which year is observed as Poverty Eradication Year by SAARC?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1995
Explanation:
Workspace



57. World Intellectual Property Day observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:26-Apr
Explanation:
Workspace



58. World Day for Safety and Health at Work observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:28-Apr
Explanation:
Workspace



59. Day of Remembrance for all Victims of Chemical Warfare 2016 observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:29-Apr
Explanation:
Workspace



60. The World Press Freedom Day Celebrated on Which day?




SHOW ANSWER
Correct Ans:3rd May
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Dates Days & Years questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Dates Days & Years @ Fresherslive

This page provides important questions on Dates Days & Years along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Dates Days & Years questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Dates Days & Years Online tests. Dates Days & Years Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Dates Days & Years Test questions Online @ Fresherslive?

Dates Days & Years questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Dates Days & Years may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Dates Days & Years questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Dates Days & Years questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Dates Days & Years in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Dates Days & Years Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Dates Days & Years test or get stuck on any particular question, our Dates Days & Years test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Dates Days & Years, exercise these advanced Dates Days & Years questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Dates Days & Years Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status