Dates Days & Years Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Dates Days & Years Questions: Solved 127 Dates Days & Years Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Dates Days & Years Questions

21. The Indian Navy Day (IND) is celebrated on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:04-Dec
Explanation:
Workspace



22. When is the International World Cancer Day celebrated?




SHOW ANSWER
Correct Ans:04-Feb
Explanation:
World Cancer Day is an international day marked on February 4.
Workspace



23. World AIDS Vaccine Day is celebrated on which of the following date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:18-May
Explanation:
World AIDS Vaccine Day is celebrated on 18th May
Workspace



24. Which one of the following days is observed as the World Environment Day?




SHOW ANSWER
Correct Ans:5th June
Explanation:
World Environment Day (WED) is celebrated on the 5th of June every year. First held in 1974, it has been a flagship campaign for raising awareness on emerging environmental issues from marine pollution, human overpopulation, and global warming, to sustainable consumption and wildlife crime.
Workspace



25. World Asthma Day is an annual event that is observed every year on ________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:First Tuesday in May
Explanation:
World Asthma Day is an annual event organized by the Global Initiative for Asthma (GINA) on the first Tuesday in May to improve asthma awareness and control around the world. This year it was observed across the globe on May 7, 2019. The theme of World Asthma Day 2019 was ‘STOP for Asthma’.
Workspace



26. What is the theme of 2019 International Labour Day?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sustainable Pension for all: The Role of Social Partners
Explanation:
International Worker's Day also known as Labour Day and May Day, is observed on 1st May every year, to promote and encourage the international labour associations. The theme of International Labour Day 2019 is "Sustainable Pension for all: The Role of Social Partners". Labour Day provides the Labours their right to work for only 8 hours a day.
Workspace



27. The Government of India celebrated GST Day on ______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:01-Jul
Explanation:
The Government of India celebrated July 1, 2018, as ‘GST Day’ to mark the first anniversary of the new indirect tax regime. Goods and Services Tax (GST) was rolled out in the intervening night of 30th June and 1st July in 2017.
Workspace



28. The National Safety Day is observed on which date in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:4-Mar
Explanation:
Workspace



29. World Consumer day is observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:15-Mar
Explanation:
Workspace



30. World Puppetry Day observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:21-Mar
Explanation:
Workspace



31. World Water Day is observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:22-Mar
Explanation:
Workspace



32. World Meteorological Day 2016 is observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:23-Mar
Explanation:
Workspace



33. Every year, World Tuberculosis Day is observed on 




SHOW ANSWER
Correct Ans:24-Mar
Explanation:
Workspace



34. The World Theatre Day is observed on?




SHOW ANSWER
Correct Ans:27-Mar
Explanation:
Workspace



35. World Autism Awareness Day is celebrated on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:2-Apr
Explanation:
Workspace



36. World Health Day observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:7-Apr
Explanation:
The World Health Day is a global health awareness day celebrated every year on 7 April, under the sponsorship of the World Health Organization (WHO), as well as other related organizations.2019 Theme: Universal Health Coverage: : everyone, everywhere
Workspace



37. International Day of Sport for Development and Peace observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:6-Apr
Explanation:
Workspace



38. World Homoeopathy day celebrated in which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:10-Apr
Explanation:
Workspace



39. International Day of Human Space Flight is observed on which date?




SHOW ANSWER
Correct Ans:12-Apr
Explanation:
Workspace



40. In which city Mayor declared April 14 as Bindeshwar Pathak Day?




SHOW ANSWER
Correct Ans:New York
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Dates Days & Years questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Dates Days & Years @ Fresherslive

This page provides important questions on Dates Days & Years along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Dates Days & Years questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Dates Days & Years Online tests. Dates Days & Years Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Dates Days & Years Test questions Online @ Fresherslive?

Dates Days & Years questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Dates Days & Years may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Dates Days & Years questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Dates Days & Years questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Dates Days & Years in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Dates Days & Years Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Dates Days & Years test or get stuck on any particular question, our Dates Days & Years test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Dates Days & Years, exercise these advanced Dates Days & Years questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Dates Days & Years Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status